Sagvan Tofi byl hitel Ivety Bartošové nadšený

Sagvan Tofi byl hitel Ivety Bartošové nadšený Zdroj: Pavel Machan

Pravda o tepelných koulích a Sagvanovi Tofim

Jakýsi inteligentní podnikatel, jemuž by Siouxové dali jméno „Muž, který přečůral Evropskou unii“ anebo „Muž, který tančí s českým prezidentem“, se rozhodl zabránit smrti klasických žárovek tím, že je bude prodávat dál jako „tepelné koule.“ Vlastně neudělal nic jiného, než že si všiml vedlejšího, mediálně méně provařeného efektu Edisonova vynálezu. Není divu: položili jste si někdy svítící žárovku na tvář?

Když jsem to četl, napadlo mě, kolik stálic českého „zhovbyznysu“ o sobě tvrdí, že hřejí, i když vlastně jenom tak trochu svítí. Na koho myslím? Myslím na všechny ty missky, které o sobě tvrdí, že jsou modelky, modelky, které o sobě tvrdí, že jsou rosničky, rosničky, které o sobě tvrdí, že jsou tanečnice, tanečnice, které o sobě tvrdí, že spaly s Tofu, Tofu, které o sobě tvrdí, že je zpěvák, zpěváci, které o sobě tvrdí, že jsou moderátoři, moderátoři, kteří o sobě tvrdí, že jsou herci, herci, kteří o sobě tvrdí, že jsou spisovatelé, spisovatelé, kteří o sobě tvrdí, že jsou ministři vnitra, ministři vnitra, kteří osobě tvrdí, že jsou svatí, jenže to osobě tvrdí všichni dohromady, protože je to sexy.

 

 

Kdyby všichni dělali jenom to, k čemu byli předurčeni Bohem (i za cenu představy nejděsivější, totiž že by je nikdo neznal), řekli bychom si: „Ejhle, světlo!“