Šéf Applu Steve Jobs nabídl jako řešení špatného signálu nového iPhonu 4 bezplatně plastové pouzdro.

Šéf Applu Steve Jobs nabídl jako řešení špatného signálu nového iPhonu 4 bezplatně plastové pouzdro. Zdroj: ČTK

Otec Applu Jobs se vysmál Facebooku. Pozvěte známé na Ping!

Středeční prezentace firmy Apple v San Franciscu byla zajímavá z důvodu, který se netýkal žádného přístroje. A to byl představený nový iPod Nano, který vypadá jako hodinky. Nejdůležitější akcí, kterou šéf Applu na tiskové konferenci oznámil, bylo přerušení rozhovorů s Facebookem o možné spolupráci.

 

Situace je následující – Apple má Ping, komunitní portál spojený s iTunes, na kterém mimo jiné můžete sledovat žebříčky oblíbených skladeb svých přátel atd. Facebook by na druhou stranu hodně chtěl propojit svůj portál s multimédii. Jak ale šéf Applu Steve Jobs ve středu prohlásil, „Facebook měl za propojení s Pingem nesmyslné požadavky.“ Obě sítě tak budou v tuhle chvíli dále fungovat paralelně.

 

Na první pohled se zdá, že jde o vítězství Facebooku, který je dnes tak velký, že si může diktovat podmínky. Na druhou stranu, iTunes disponuje 160 miliony uživatelů po celém světě a mohou si je stáhnout i uživatelé PC. „Prostě známým pošlete pozvánku,“ reagoval Jobs údajně na otázku serveru All Things Digital, jak se má Ping stát stejně rozšířeným jako Facebook.

 

Otázka ale je, zda si Apple může dovolit otevřít další válečnou frontu. V počítačích dělá co může, telefony jedou, ale sociální sítě jsou přece jen pořád jiná liga…