Z policistů se stali spasitelé

Z policistů se stali spasitelé Zdroj: Jan Šibík

Tak nám zavřeli pana Vaňka...

V Reflexu jsem psal o povedené modelingové agentuře, která vybírá od zájemců o práci v komparsu zálohy a nikdy jim za to žádnou práci nesežene.

Jak vyplývá z policejní zprávy, kterou jsme dostali do redakce, bude mít nyní pan Vaněk možnost dělat casting na nějaký kompars z vězeňského prostředí:

„Jeho trestná činnost spočívala zejména v tom, že na zájemcích o práci v modelingových a reklamních agenturách vylákával finanční prostředky a sliboval jim přes inzerci v denním tisku a na internetových portálech zajištění práce při natáčení reklam, či focení pro reklamní a propagační účely. Dále registroval zájemce o nafocení tzv. „booku“. Za slib zprostředkování fotografa inkasoval částky od 6 000 do 15000 Kč za osobu. Práci ovšem nezajistil a o akcích, kdy tvrdil, že podmínkou k účasti na nich je nafocení „booku“, žádná ze společností, pro které měla být reklama nebo focení provedeno, nevěděla a ani s podezřelým mužem nespolupracovala. Tento muž také nejméně od roku 2007 nevedl žádnou účetní evidenci, ačkoliv za své podnikatelské aktivity inkasoval od klientů finanční hotovost, kterou Finančnímu úřadu nepřiznával. Do této chvíle kriminalisté prokázali a zadokumentovali škodu způsobenou více jak 120 poškozeným v celkové výši přesahující 1 500 000 Kč.“

Je divné, že člověk - novinář - svým článkem pomůže někoho postrčit do vězení. Na druhou stranu mě to však nijak nemrzí. Pan Vaněk okrádal lidi bez příjmů, chudáky, kteří si v konkursu chtějí přivydělat pár korunek - a obírat ty nejchudší je věc, za kterou by se mělo do vězení chodit. Takže, i když to zní možná divně, mám z toho, že pana Vaňka zalýgrovali, opravdovou radost.