Valentýn se blíží. Co budou nezadaní Češi dělat?

Valentýn se blíží. Co budou nezadaní Češi dělat? Zdroj: Profimedia.cz

Videorande bez roušky: Valentýn se blíží. Co budou nezadaní Češi dělat?

Kavárny, bary, restaurace a kina jsou zavřené a večírky zakázané. Jedinou možností, jak se nezadaní lidé mohou potkat, je digitální svět a seznamky. Vášeň a sex po síti? Jen si poslužte.

Počet uživatelů seznamek od začátku koronavirové pandemie neustále roste. Mnoho platforem tak přináší nové funkce, jako jsou například videohovory, které nabízejí prostor pro on-line schůzku. „U nás v agentuře i na naší on-line seznamce jsme zavedli možnost on-line rande za pomoci vztahového kouče. Ten na začátku klienty představí, pomůže jim najít společné téma, aby se tak odbourala trapnost prvního rande naslepo, a následně se kouč odpojí,“ vysvětluje novou službu Kristýna Mertlová, která se svým manželem založila seznamovací agenturu. V rámci on-line rande je navíc výhoda bezpečnosti, ať už jde o zdraví, nebo další úskalí seznamování na internetu. Navíc u videorande odpadá povinnost mít roušku.

Speed dating

Stejně tak v rámci seznamovací agentury chystají i další novinky, které by možnosti seznamování mohly ještě rozšířit. „Připravujeme také spuštění on-line speed datingu, což je metoda seznamování, kdy se v jednu chvíli potkáte s relativně větším množstvím protějšků, takže máte větší šanci, že vás někdo zaujme. Tato metoda je v České republice sice běžná, nikomu se to ale nepodařilo převést do on-line prostředí. Ideálně na Valentýna bychom to chtěli spustit jako možnost absolvovat první schůzku touto formou, opět za účasti vztahového kouče,“ říká Mertlová.

Speed dating funguje tím způsobem, že se sejde stejný počet mužů i žen a člověk se během jedné hodiny potká například s pěti nebo deseti protějšky, se kterými má na rozhovor jen krátký časový úsek. Na základě toho se pak může rozhodnout, zda se s někým z nich chce potkat znovu osobně a jen ve dvou. Cílem speed datingu je hlavně setkávání zefektivnit.

(Ne)řešení

Úplným řešením ale pouze rande po videu být nemohou, jak uvádí sama Mertlová. Může to být náhrada úvodní schůzky. Potřeba potkat protějšek naživo však neodpadá a mnoho věcí, včetně toho, jestli mezi lidmi funguje ona pověstná „chemie“, jen z videa nebo telefonátu zjistit nejde. Zůstávají také další problémy, které jsou pro seznamky charakteristické. Mnoho lidí se na seznamku přidává pouze pro zábavu a nehledají na ní žádný vztah, ale jen určité „povyražení“. Tím, že je dnes omezená řada jiných koníčků, k tomu internetové seznamky přímo vybízejí. Nemění se také to, že lidé na internetu lžou, nepoužívají skutečné fotografie, vylepšují si věk nebo vzdělání.

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!