Jak využít tabletovou dobu a nakopnout své podnikání

Jak využít tabletovou dobu a nakopnout své podnikání Zdroj: Vodafone

Jak využít tabletovou dobu a nakopnout své podnikání

Tablety pomáhají prodejcům zdravotních pomůcek, bankám i policii v Kalifornii. Japonské společnosti Gulliver International, která se zabývá prodejem ojetých vozů, využívání tabletů pomohlo navýšit produktivitu až o 30 %.

Ke společnostem, které tablety využívají ve svůj prospěch, se dnes řadí i česká jednička na trhu oken a dveří, společnost VEKRA, která se na poli moderních technologií opírá o Vodafone Business. Čím to, že jsou tablety tak úspěšné a jak je můžete i vy využít ve svůj prospěch?

K čemu všemu vám pomůže tablet?

Tablet vám především pomůže být mobilnější, ať už ho budete využívat vy sami, vaši zaměstnanci nebo partneři či zákazníci. O tabletu se dá říci, že kombinuje „to nejlepší z obou světů“ – tedy některé výhody notebooku (například velký displej) a mobilního telefonu (především skladnost a mobilitu). Díky tomu na jednání nemusíte složitě instalovat notebook, pokud svým klientům chcete předvést například vizualizaci svého projektu či myšlenky. Zároveň nemusíte mhouřit oči na malý displej telefonu, vše pohodlně předvedete na velkém displeji tabletu.

Co všechno s tabletem dokážete?

Připojení k internetu s tabletem na SIM kartu

Již dávno se při využívání tabletu nemusíte spoléhat pouze na místní Wi-Fi či hotspot. Sáhněte po tabletu na SIM kartu a zvolte vhodného poskytovatele telekomunikačních služeb, který vám pomůže se zařízením vhodného datového tarifu. Tablet bude díky vlastní SIM kartě plnohodnotným, samostatným zařízením, se kterým můžete být ve spojení, kdykoli a kdekoli se vám zamane.

Fotoaparát a sdílení fotografií

Fotoaparát může být výborným pomocníkem, který vám usnadní interní dokumentaci (například provádění inventury). Stejně dobře vám poslouží také v terénu, ať už potřebujete zdokumentovat pojistnou událost, situaci u zákazníka nebo dodavatele či aktuální práci, se kterou potřebujete rychle poradit.

Ukázky práce a nabídka produktů

Díky ukázkám práce si vaši zákazníci budou moci lépe představit výsledný produkt (především pokud podnikáte v oblasti zakázkové výroby). Díky tomu svou nabídku můžete prezentovat snadněji, rychleji a přesvědčivěji.

A mnoho dalšího

Tablety můžete využívat pro vyplňování elektronických formulářů v terénu, jednoduše sdílet soubory a informace mezi zaměstnanci nebo v něm mít uložená důležitá data a návody, které tak máte vždy po ruce.

Jak tablety pomáhají firmám

Úspěch svého podnikání můžete výrazně ovlivnit tím, na jaké partnery se budete spoléhat. Spojení sil s kvalitním společníkem může nakopnout váš business a ušetřit náklady, pokud byste se rozhodli vrhnout do neznámého oboru vlastními silami.

VEKRA se proto obrátila na svého partnera na poli telekomunikačních technologií, společnost Vodafone, s jednoznačným požadavkem: zefektivnit průběh své dodávky na klíč, zakázky na výrobu oken a dveří na míru. Dnes firma využívá tablety s vloženou SIM kartou a objemem dat, díky kterému je neustále ve spojení a veškeré aplikace běží tak, jak mají. Díky partnerství s Vodafone Business se firma může neustále posouvat, aniž by musela zřizovat vlastní odborný technologický tým.

Zaměstnanci firmy VEKRA tablety používají například v terénu, kdy potřebují zdokumentovat stavební prostředí zákazníků a zkonzultovat ho na dálku s kolegy. Tablety jim tak poskytují potřebnou mobilitu, zároveň jim ale umožňují být stále na příjmu a sbírat, sdílet a upravovat data snadněji než na telefonu. Kromě toho firma investovala také do vývoje vlastní aplikace s rozšířenou realitou, která zákazníkům pomáhá s vizualizací vlastního projektu. Díky tomu mají jasnou představu nejen o tom, jak bude výsledný výrobek vypadat, ale i jak zapadne do konkrétního prostředí. Ani zde ale využití tabletů nekončí:

„Systémový proces se dá zvládnout velmi dobře třeba z tabletu a noví zaměstnanci tak zjistí, že objem informací, které potřebují zvládnout, není tak velký. S tím, že se nemusí stydět za výsledek své práce, kterým je maximalistická dodávka na klíč.“

– Jan Tušl, spolumajitel firmy VEKRA

Díky tabletu mohou mít zaměstnanci veškeré informace, návody i spojení na nápomocné kolegy neustále po ruce a snadněji se tak zapojí do rozběhnutých procesů. Mohou jim tak pomoci překonat počáteční nejistotu a rychleji se adaptovat v novém prostředí.

Zajímá vás, jaké další technologie vám mohou pomoci v podnikání, co v této oblasti podniká VEKRA a proč spoléhá na partnerství s Vodafonem? Přečtěte si o digitálních řešeních pro firmy, technologii od Vodafone Business nebo exkluzivní rozhovor s Janem Tušlem.