Bojíte se debaklu? Inspirujte se zásnubními prsteny slavných

Bojíte se debaklu? Inspirujte se zásnubními prsteny slavných Zdroj: Shutterstock

Bojíte se debaklu? Inspirujte se zásnubními prsteny slavných

Vybrat zásnubní prsten, který bude pro budoucí nevěstu tím pravým a vystihne její vkus, se může zdát jako nadlidský úkol. Jednoduché to rozhodně není ani ve světě celebrit. My vám pro inspiraci představíme několik zásnubních prstenů slavných dam z minulosti i současnosti, které okouzlily – s trochou nadsázky řečeno – celý svět.

Od princezny Diany k vévodkyni Kate

Kdo by neznal prsten s centrálním safírem osázeným kolem dokola diamanty? Klenot, se kterým princ William požádal v roce 2010 Kate Middletonovou o ruku, původně patřil jeho matce, princezně Dianě. Ta si ho mohla vybrat z několika zásnubních prstenů, které jí při zásnubách předložil princ Charles. Tehdy byla za svůj výběr kritizována – pro některé nebyl prsten dost královský, protože nebyl vyroben na zakázku. Dnes však jde o jeden z nejoblíbenějších designů zásnubních prstenů vůbec.

Od princezny Diany k vévodkyni KateOd princezny Diany k vévodkyni Kate | klenota.cz

Katy Perry: vášnivý rubín a věčné diamanty

Prsten ne zcela nepodobný tomu vévodkyně Kate vybral pro svou drahou polovičku Orlando Bloom. Jde o jemný zásnubní prsten s rubínem v halo designu, který připomíná květinu. Pár se zasnoubil na Valentýna 2019, proto se pravděpodobně můžeme brzy těšit na velkolepou svatbu.

Katy Perry: vášnivý rubín a věčné diamantyKaty Perry: vášnivý rubín a věčné diamanty | klenota.cz

Reese Witherspoon: výjimečný brus

Nadčasovou, klasickou volbou je zásnubní prsten z bílého zlata nebo platiny (klenotníci se ve svých odhadech neshodují), který v roce 2010 dostala Reese Witherspoon od Jima Totha. Zdobí ho čirý diamant ve vzácném brusu zvaném Ashoka. Ten se trochu podobá brusu cushion, ale má více faset a je protáhlejší, proto se hodí pouze pro větší kameny. Na designu prstenu pracoval Jim Toth s klenotníkem Williamem Goldbergem a výsledek je opravdu okouzlující.

Reese Witherspoon: výjimečný brusReese Witherspoon: výjimečný brus | klenota.cz

Olivia Palermo: barevný diamant

Přítel (nyní již manžel) Olivie Palermo, známé tváře ze sociálních sítí, sáhl v roce 2014 po poměrně netradičním zásnubním prstenu. Jako centrální kámen totiž zvolil žlutý diamant v brusu cushion. Přestože od této influencerky, neodmyslitelně spjaté s módou, většina jejího publika čekala něco jedinečného, třpytivého a trendy, tento zásnubní prsten s barevným diamantem byl i tak pro mnohé překvapením. Nutno dodat, že obdivovaným.

Olivia Palermo: barevný diamantOlivia Palermo: barevný diamant | klenota.cz

Elizabeth Taylor: rekordní diamanty

O Elizabeth Taylor je dobře známo, že se vdávala mnohokrát. Díky tomu si vytvořila poměrně rozsáhlou sbírku zásnubních prstenů i jiných šperků, kterými byla u příležitosti zasnoubení obdarována. Od svého prvního manžela Conrada Hiltona dostala platinový prsten s 4karátovým diamantem, který zažehl její celoživotní vášeň pro blyštivé, unikátní kousky. K nejvelkolepějším zásnubním prstenům celebrit všech dob však patří její zásnubní prsten s diamantem v brusu emerald, který vážil neuvěřitelných 29,4 ct (téměř 6 gramů). Dostala ho v roce 1957 od Mika Todda, který však tragicky zemřel při havárii letadla hned následující rok.

Elizabeth Taylor: rekordní diamantyElizabeth Taylor: rekordní diamanty | klenota.cz

Inspirujte se světem slavných, ale nakupte chytře

Slavné osobnosti samozřejmě obvykle nemusejí příliš přemýšlet nad rozpočtem a cena jejich zásnubních prstenů se často pohybuje v astronomických částkách. Hodnota prstenu je totiž v tomto světě zároveň i jistým potvrzením statusu.

Jejich výběrem se však můžete inspirovat. Oslnivé prsteny podobného stylu objevíte i mezi mnohem dostupnějšími šperky. Prohlédněte si například nabídku online zlatnictví KLENOTA, kde najdete elegantní prsteny již v řádech tisíců korun. Jsme si jisti, že svým výběrem zazáříte.