Elektrokoloběžku si snadno najdete a odemknete pomocí aplikace. Opilí návštěvníci Oktoberfestu toho využívali velmi hojně.

Elektrokoloběžku si snadno najdete a odemknete pomocí aplikace. Opilí návštěvníci Oktoberfestu toho využívali velmi hojně. Zdroj: Profimedia

Zátah německé policie: Jízda na elektrických koloběžkách stála stovky návštěvníků Oktoberfestu řidičák

Ačkoliv se na letošním Oktoberfestu vypilo méně piva než loni, stejně připravil o řidičské průkazy několik stovek řidičů. A někteří dokonce ani neseděli za volantem. Policisté se totiž během šestnáctidenního festivalu, který navštívilo zhruba 6,3 milionů lidí, nezaměřili pouze na řidiče aut, ale také na řidiče populárních elektrokoloběžek. Ty sice byly na samotném festivalu zakázány, návštěvníci je však používali po opuštění areálu. Samozřejmě notně posilněni alkoholem.

Světoznámý mnichovský Oktoberfest, který skončil tuto neděli, probíhal podle policistů poměrně poklidně. Namísto kapesních krádeží, kterých oproti minulému roku ubylo, však museli řešit nové problémy s řidiči, z nichž někteří dokonce ani neseděli za volantem.

Policisté tak celkem zastavili 414 „řidičů“ elektrokoloběžky pod vlivem alkoholu, z nichž se 254 na místě muselo rozloučit se svým řidičským průkazem. Marcus de Gloria Martins, mluvčí mnichovské policie, pro DW.com sdělil, že lidé často považují elektrokoloběžky za lifestylovou záležitost či hračku. Málokdo z nich si přitom uvědomuje, že Německo považuje elektrokoloběžky od poloviny června za klasická silniční vozidla.

Více se dočtete v článku na Auto.cz >>>