Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia

Florida hledá lovce hadů. Za pořádné „macky“ nabízí slušný bonus

Pokud vám někdy imponoval Krokodýl Dundee, máte jedinečnou šanci teď jít v jeho stopách. Na Floridě shánějí lovce hadů. Přemnožené krajty tmavé, které se do Ameriky dostaly původně z Asie, tam dělají takové problémy, že jihofloridský region hledá až 50 profesionálních „hadolovců“. Jaké zkušenosti musí takový člověk mít?

Stačí, aby vám bylo více než 18 let a vlastnili jste smartphone. Zbrojní průkaz je výhodou, protože k lovu je povoleno používat střelné zbraně. Od lovců se očekává, že budou své pracovní hodiny zaznamenávat do systému a párovat se svou GPS. Pracovat mohou maximálně 10 hodin denně a plat také není špatný. Za hodinu si vydělají minimálně 8 dolarů a k tomu padesát dolarů za každého uloveného hada. A to navíc s bonusem za extra velké kousky, pokud bude plaz měřit více než 120 centimetrů, dostanou lovci zvláštní příplatek 25 dolarů za každých dalších 30 centimetrů. Za hada sedícího na vajíčkách dokonce 200 dolarů.

Program na eliminaci krajt oficiálně začal už v roce 2017, pod jeho záštitou se za poslední dva roky podařilo poslat do věčných lovišť už více než 2 500 hadů. Jedná se o nejúspěšnější řešení problému s přemnožením nedomovského druhu hada, které kdy bylo na Floridě kdy testováno.