5 výhod nebankovní půjčky. Jaké to jsou?

5 výhod nebankovní půjčky. Jaké to jsou? Zdroj: eVisions Advertising

5 výhod nebankovní půjčky. Jaké to jsou?

Přemýšlíte o vyřízení půjčky u nebankovního poskytovatele, ale chcete znát výhody, které vás zaručeně přesvědčí? Sepsali jsme pro vás 5 bodů, které vám rozhodování usnadní.

1. Podání žádosti online

Jste raději, když nemusíte chodit na pobočku a vyřizovat zdlouhavě papírování? Nebankovní půjčku si snadno sjednáte přes internet z pohodlí domova, navíc žádost podáte kdykoliv a odkudkoliv. Rychlost vyřízení potom záleží na konkrétní bance, u které vedete svůj účet. Finance ovšem můžete získat i během pár minut, například půjčkou ihned, kterou snadno vyřešíte nenadálé výdaje.

2. První půjčka bezúročně

Nebankovní půjčka je vhodná nejen pro ty, kteří se bojí sankcí a poplatků spojených s půjčkou. U první půjčky totiž vůbec neřešíte úrok, takže splatíte jen to, co si skutečně vypůjčíte. Nevýhodou je možná skutečnost, že si můžete zažádat jen o menší finanční částku, i tak se však k pokrytí neočekávaných výdajů mnohdy hodí.

3. Rychlá žádost i přes SMS

Společnosti myslí primárně na své zákazníky a snaží se veškeré služby maximálně zrychlit a zjednodušit. To se odráží i ve světě půjček. Nejenže si dnes půjčku snadno sjednáte online na pár kliknutí, ale některé nebankovní společnosti poskytují také úvěry, o které si rychle zažádáte i přes SMS. Na finance tak dosáhnete ještě o něco rychleji. Nemusíte se bát ani příliš vysokých poplatků, neboť cena jedné SMS vás vyjde zhruba stejně jako u operátora.

4. Neřešíte ručitele

U nebankovních institucí nečekáte na dlouhé schvalovací procesy. Nebankovní společnost většinou požaduje tři základní kritéria – plnoletost, stálý příjem a bankovní účet. Pokud tohle splňujete, snadno si můžete podat žádost, kterou vám schválí co nejdříve. Zároveň nemusíte předkládat výpis z registru dlužníků ani hledat ručitele.

5. Sami si nastavíte podmínky

Víte, kolik byste si chtěli půjčit a za jak dlouho byste chtěli částku splatit? Nemusíte se řídit podmínkami banky. U nebankovních společností si sami zvolíte výši půjčky i dobu splácení až na 30 dnů. Nemusíte ale čekat celý měsíc, vše můžete jednoduše splatit i předčasně.