Pauzu na kafe si zaslouží každý.

Pauzu na kafe si zaslouží každý. Zdroj: Jihlavanka

Češi se možná konečně dočkají povinné pauzy na kafe

Krátké a pravidelné pauzy na kafe jsou v mnoha zemích samozřejmostí. Například tzv. fika. Švédská pauza na kafe, která je v některých firmách dokonce povinná. Oproti tomu v naší zemi je pauza na kafe stále nepříliš standardní věc. To se má ale brzy změnit.

Pauza na kafe: Samá pozitiva a sociální jistoty

Můžete se ptát, k čemu ten humbuk. Vždyť je to jen kafe. Jenže studie v posledních několika letech prokázaly, že pravidelné pauzy na kafe mají velkou řadu pozitivních účinků na lidský organismus. Zlepšují paměť, koncentraci, pracovní efektivitu, snižují stres… Však sami Švédové jsou jedni z nejšťastnějších národů na světě. Náhoda?

Zpříjemněte si pracovní den pořádnou pauzou.Zpříjemněte si pracovní den pořádnou pauzou. | Jihlavanka

Jak to bude u nás?

V Česku zatím není pauza na kafe i přes rostoucí kávovou kulturu takový fenomén. Změnit se to právě teď snaží jeden z nejznámějších výrobců kávy u nás, Jihlavanka. Ta si dala za cíl připomenout lidem, že po pořádné práci si zaslouží pauzu na pořádné kafe. A proměnit ji v naprosto běžnou, každodenní záležitost. Ať už v práci s kolegy, nebo odpoledne s rodinou či přáteli. Zkrátka naučit zlaté české ručičky nový kousek - chvilku nepracovat.

Zapojit se do snažení Jihlavanky můžete koneckonců vy sami. Stačí, když si dnes jednu takovou pořádnou pauzu uděláte. Třeba se tak brzy dočkáme toho, že pravidelnou pauzu na kafe bude mít v práci garantovanou každý z nás.

Video placeholde
I vy si zasloužíte pořádnou pauzu na kafe. • Jihlavanka