Muž si přeje mít v rodném listu o 20 let méně

Muž si přeje mít v rodném listu o 20 let méně Zdroj: Profimedia

Jste také „transage“? Muž se soudí za změnu data narození, duševně je prý o 20 let mladší

Nizozemec Emile Ratelband začal svou bitvu s justicí o změnu věku z 69 na 49 let. Jeho věk prý neodráží stav jeho duše a také na základě lékařské prohlídky má z biologického hlediska 45 let. Podle podnikatele a kouče Ratelbanda ho věk omezuje jak v pracovním, tak i v osobním životě. Bere mu hlavně úspěchy na Tinderu.

Ratelband se narodil 11. března 1949, ale protože se podle vlastních slov cítí nejméně o 20 let mladší, chce, aby soudy uznaly, že může ve všech jeho dokumentech stát rok narození 1969. „Když si transsexuálové mohou měnit pohlaví, já bych měl mít právo na změnu data narození,“ tvrdí muž, který je oficiálně již penzistou.

Muž zažaloval místní úředníky po tom, co ho odmítli v oficiálních dokumentech omladit, a jeho případ si teď přebírá soud ve městě Arnhmen na východě Nizozemí. „Když jsem na Tinderu a je tam napsáno „69“, nedostanu žádnou odpověď. Když tam bude 49, tak se svým vzezřením budu v luxusní pozici,“ vysvětluje Ratelband. „Kdyby mi bylo 49, mohu si koupit nový dům, řídit nové auto, dělat víc práce. Když je mi 69, jsem limitovaný,“ pokračuje žalobce.

Kdo byl ten chlapec?

Ratelband je prý kvůli svému věku každodenně diskriminován. Člověka, kterému je bezmála 70 let, totiž nechtějí společnosti zaměstnat jako konzultanta. Tvrdí, že by to bylo skvělé i pro stát, protože by nadále pracoval, dokud znovu nedosáhne věku penzisty.

Soudce, který se zabývá případem penzisty, se nechal slyšet, že v určitém ohledu s Ratelbandem sympatizuje. Souhlasí s paralelou lidí, kteří si mohou oficiálně změnit pohlaví, což dříve bylo rovněž nepředstavitelné. Podle soudu by ale bylo problematické lidem dovolit legálně smazat část jejich života. „Kdo by byl tím malým chlapcem, o nějž se vaši rodiče starali v letech 1949–69,“ zeptal se soudce. Ratelband však odvětil, že jsou mrtví.