Poslanec Náramalí Sívaprasád se převklékl za Hitlera a varoval indického premiéra

Poslanec Náramalí Sívaprasád se převklékl za Hitlera a varoval indického premiéra Zdroj: Profimedia

Značka Hitler je v Indii opravdu populární
Značka Hitler je v Indii opravdu populární
Značka Hitler je v Indii opravdu populární
3
Fotogalerie

Indický poslanec se převlékl za Hitlera. Chtěl varovat, mnozí indové však mají vůdce za hrdinu. Proč?

Pro obyvatele Západu je synonymem zla, ztělesněním diktátora, který má na svědomí desítky milionů životů. Indický poslanec a bývalý herec Náramalí Sívaprasád si ho vybral jako odstrašující příklad vůdce, který neplní sliby. Politik přišel na jednání parlamentu převlečen za Adolfa Hitlera a po nacistickém způsobu i pozdravil. Jakkoli si herec vybral führera coby postavu zápornou, najdou se v Indii i Asii tací, kteří Hitlera obdivují.

„Kariéru jsem odstartoval jako obyčejný voják německé armády a získal jsem velký respekt. Byl jsem ale neskonale chtivý moci, výsledkem čehož vypukla druhá světová válka. Vše to skončilo desítkami miliony mrtvých a nakonec jsem zabil i sám sebe,“ prohlásil výstřední poslanec.

Jistě, v tu chvíli mluvil o sobě jako o (představiteli) Hitlera. Tato slova ale směřoval indickému premiérovi Naréndrovi Módímu. „Vyzývám premiéra, aby nešel touto cestou. Už jednou podvedl (indický stát) Ándhrapradéš,“ dodal někdejší režisér i představitel řady filmových rolí, který nezapomněl ani na pásku se svastikou a charakteristický knírek.

Proč je indický Hitler jiný než ten Západní? Jak se Indové koukají na Hitlera? Dočtěte si článek na info.cz >>>