Video placeholde

Stěhovák šel 32 kilometrů pěšky do práce. Dojatý šéf mu dal své vlastní auto

Zaměstnavatel, jenž dojal Ameriku, a zaměstnanec, který ji rozplakal. I tak by se ve zkratce dal nazvat příběh dvou mužů, jejichž „story“ nyní zprostředkovávají americká média. Příběh je jednoduchý, ale dojemný: muž šel do práce 32 kilometrů pěšky, a když se to dozvěděl jeho šéf, daroval mu auto.

Poté, co se jeho auto porouchalo, rozhodl se Walter Carr z Alabamy, že do práce i tak půjde, stůj co stůj. Během cesty jej dokonce zastavil udivený policista a poté, co se dozvěděl o jeho odhodlání, muže pozval na snídani. Policista se mimo jiné dozvěděl, že zaměstnanec musel jít většinu předešlé noci, aby se do práce dostal – čekalo jej totiž dlouhých 32 kilometrů.

Walter Carr šel pěšky z předměstí alabamského Birminghamu, aby se včas dostal k lidem, jež měl toho dne stěhovat. Carr totiž pracuje jako stěhovák. Do domu, s jehož stěhováním měl Carr pomáhat, se dostal již v doprovodu policejního důstojníka. V osm hodin ráno zazvonili společně u obydlí rodiny Lameyových.

A právě tato rodina se zasloužila o rozšíření bouře na sociálních sítích, když příběh mladého stěhováka zveřejnila na Facebooku. „Řekl nám, že šel celou noc, aby se dostal z Homewoodu do Pelhamu. Proto, aby stihl svou práci. Pro ty, kteří nejsou místní – to je více než 20 mil (32 km),“ uvedla Jenny Lameyová. Stěhovák Carr dorazil do místa určení o hodinu a půl dříve, a to díky policistovi, který ho zbytek cesty svezl policejním vozem.

Na, tady máš auto

O svém zaměstnanci a jeho pohnutém snažení se záhy dozvěděl i ředitel stěhovací firmy Bellhops, u něhož je Carr zaměstnán. Ředitel Luke Marklin se proto sebral a přerušil dovolenou, kterou trávil v Tennessee, a pozval svého zaměstnance na šálek kávy. Pak jej překvapil: daroval mu své vlastní auto, Ford Escape z roku 2014.

Carr tomu ze začátku nemohl uvěřit. Z okamžiku, kdy ředitel firmy předává Carrovi své auto, bylo pořízeno dojemné video, jež rázem zaplavilo sociální síť Twitter. Jeho příběh je označován jako inspirativní, dojemný i poučný. „Nic není nemožné, pokud si neřeknete, že to je nemožné,“ uvedl k tomu Walter Carr, jenž chce v nejbližší době dostudovat a připojit se k americkým mariňákům.