Město pod městem. Stovky lidí žijí v kanalizaci pod Las Vegas

Město pod městem. Stovky lidí žijí v kanalizaci pod Las Vegas Zdroj: Profimedia

Krysí lidé: Stovky Američanů žijí v kanálech pod Las Vegas

Nejen potkani a pavouci žijí v kanálech pod Las Vegas. V temných uličkách kanalizace bydlí stovky lidí, které sem "vyvrhla" civilizace. Jejich příběhy mají jedno společné: alkohol, gambling, drogy. Jedno z toho je připravilo o práci, dům i důstojnost. A tak končí právě zde – v kanálech pod známým městem.

„Krysí lidé“ – jak se bezdomovcům žijícím v záplavových kanálech pod městem říká – tvoří velkou a skutečně zajímavou komunitu. Ve městě, které se stalo synonymem gamblování a snadných výdělků, živoří ve vlhkých, temných kobkách přibližně tisíc lidí.

Asi sedm a půl metru pod úrovní chodníku najdete stovky kilometrů spletitých chodeb a malých místností, které často vypadají jako skromné pokoje. Zde žijí bezdomovci z Las Vegas, kteří se ve většině případů potýkají se závislostí. Ať už jde o alkohol či drogy, nebo právě gamblerství, podařilo se jim zničit si tím svůj dosavadní život a přijít o všechno.

Někteří z nich se snaží postavit zpět na nohy a tak mezi nimi najdete i lidi, kteří pracují na plný úvazek, sociální pečovatele či drobné podvodníky. Mnozí se živí hledáním zapomenutých žetonů v některém z mnoha kasin, kde můžou najít i pěkné sumičky. Možná proto většina z nich tvrdí, že není lepší místo, kde žít jako bezdomovec.

Příběhy krysích lidí a fotogalerii z kanalizace obývané lidmi najdete ZDE >>>