Bohumil Pečinka

Bohumil Pečinka Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Jan Ignác Říha si v Katalánsku užívá
Bohumil Pečinka je mládnoucí muž
Adéla Knapová při křtu své knihy Slabikář
Jan Ignác Říha s rodinou
4
Fotogalerie

Co dělají lidé z Reflexu, když zrovna nepracují? Bohumil Pečinka mládne. A co Adéla Knapová a kolážista Ignác?

Tak třeba: před třemi lety dostal výtvarník a kolážista Reflexu Jan Ignác Říha nápad, že se přestěhuje do Barcelony. Sbalil rodinu, manželku, své dva malé syny a — začal nový život tam. „Pustili jsme se do toho bezhlavě, jako nakonec vždycky,“ říká v reportáži Ivy Roze v časopise Excellent.

IGGY prý zaplatil zálohuna byt bez toho, aby ho vůbec viděl. Doufal, že to nějak klapne. A ono to nějak klaplo – od té doby posílá Ignác koláže do Reflexu ze Španělska a my jej vídáme jen zřídka, třeba na vánočním večírku našeho časopisu. A jak se v Barceloně Říhovým i jejich synům žije? Jak jejich bohémský byt vypadá? Čtěte v Excellentu.

Jan Ignác Říha si v Katalánsku užíváJan Ignác Říha si v Katalánsku užívá|Jan Ignác říha

Reportérka Reflexu Adélka Knapová žije pro změnu střídavě na Moravě a v Řecku a zajímavé na ní je, že ve volných chvílích píše knihy. Je to prozaička, která v nakladatelství Fra publikovala už dvě knihy. Po předloňské Nemožnosti nuly následoval před nedávnem Slabikář, inspirovaný kuřimskou kauzou. Právě z něj nedávno četla ve scénickém čtení v pražském Café Fra; reportáž Ondřeje Lipára o tom, proč se my ostatní nemáme bát moderní české prózy a poezie, najdete v zadní části přílohy Excellent.

Adéla Knapová při křtu své knihy SlabikářAdéla Knapová při křtu své knihy Slabikář|Reflex

Zástupce šéfredaktora Reflexu Bohumil Pečinka zase pro Excellent napsal maxifejeton s názvem Deník mládnoucího muže, který je – pro něj možná nezvykle – nejen o hledání duše, ale taky o obnovování pracovních i lidských tužeb. Taky o nových začátcích, úzkostech, tápání, návštěvách kursů osobního rozvoje, kreativních vizualizacích, objevování nových světů a… dalších věcech. Bohouše pro Excellent taky nezvykle nafotila – kdo jiný než Thao!

Bohumil Pečinka je mládnoucí mužBohumil Pečinka je mládnoucí muž|Nguyen Phuong Thao

Více se o nás dočtete v příloze Excellent v novém Reflexu.

Reflex 11/2018Reflex 11/2018|archív