ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Novodobý pohrobek: Žena porodila dítě tři roky po smrti manžela, jehož sperma v den smrti nechali zmrazit

Vdova po newyorském strážníkovi, který byl zastřelen ve službě před dvěma lety, se stala matkou. Narodilo se jí dítě, jehož otec je už dva roky po smrti, a to díky zmrazenému spermatu, které z těla zavražděného policisty odebrali tu noc, kdy zemřel.

Vdova po zastřeleném policistovi přivedla na svět holčičku, dceru Angelinu, která bohužel nikdy nepozná svého otce. Vdova po Rafaelu Ramosovi tvrdila, že v době, kdy její manžel zemřel, plánovali, že si pořídí potomka. V prosinci roku 2014 ale muž zemřel v nemocnici – ihned poté mu bylo odebráno sperma, které bylo uloženo zmrazené do spermabanky. Ramose zastřelil Afroameričan, údajně ze vzteku vůči policistům, kteří se k černochům prý chovají jinak než k bílým.

Žena otěhotněla díky umělému oplodnění, těhotenství probíhalo podle zprávy BBC bez komplikací a minulý měsíc se jí narodila zdravá holčička. „Věděla jsem od začátku, že to bude holka,“ uvedla žena na svém facebookovém profilu.

Případ vyvolal před více než dvěma lety velké debaty. Ve Spojených státech je rasový problém spojený s militarizací policie skutečně vážný. Je stále častější, že k poměrně banálním případům vyjíždí týmy SWAT, tedy zvláštní policejní jednotky.