Profesionální truchlení holt něco stojí.

Profesionální truchlení holt něco stojí. Zdroj: SPI

Zlobivé družičky
2
Fotogalerie

Povolání? Profesionální truchlič na pohřbech. Představujeme 5 profesí, o nichž jste neměli tušení

Pro ty, kteří nemohou najít uplatnění, ale i pro ty, které zajímají světové kuriozity, představujeme unikátní seznam povolání, o nichž se málo ví. Zejména proto, že by vás nenapadlo, že něco takového vůbec existuje.

1. Profesionální objímač

Nedostatek lidské blízkosti a vzájemného sdílení a intimity vede často k depresím a pocitu odcizení. V Japonsku se v posledních několika letech rozšiřuje smutný „boom“ vztahů mužů s umělými figurínami, snižuje se porodnost a chuť mladých lidí k sexualitě. Jedním z projevů kultury odcizení je také fakt, že jsou lidé ochotní platit za to, že vás někdo pohladí, obejme a chvíli s vámi v objetí leží v posteli. Například Američanka Samantha Hessová si za takovou činnost účtuje 60 dolarů za hodinu. A uživí se.

2. Odebírači jedu

Profese s praktickým využitím, kde malé povědomí o její existenci tkví především v tom, že málokoho napadne potřeba takového povolání. Je ale překvapivě důležité. Lidé, kteří jedovatým hadům odebírají jed, totiž dělají velkou službu vědě i lidem, které takový had uštkne. Jed se totiž využívá k vyvíjení protijedu, případně pro další medicínské účely.

3. Profesionální družičky

Jsou lidé, kteří zřejmě chtějí vsadit na jistotu, nechtějí žádné trapasy, problémy a nepříjemnosti v den, který je zatím ještě stále všeobecně považován za šťastný. Nechcete ponechat nic náhodě? Najměte si profesionální družičky na svatbu. Nic nepokazí a budou vypadat skvěle. Jediný problém je, že se jejich cena pohybuje od 200 do 300 dolarů za hodinu…

4. Posouvač ledovců

Opět užitečná, ale málo známá profese, která zajišťuje plynulou lodní dopravu v místech, kde hrozí nebezpečí ztroskotání v důsledku srážky s ledovcem. Kdo viděl Titanic, nemusí o užitečnosti tohoto povolání pochybovat.

5. Profitruchlič

I pohřeb je událost, kde se vyžaduje důstojnost, a proto i v případě této smutné události vzniklo povolání, které zajišťuje jeho hladký průběh. Existuje mnoho pohřebních ústavů (především v zahraničí, konkrétně opět v USA; v České republice toto povolání zatím rozšířené není), které zajišťují kromě běžných služeb také zvláštní nadstandard – zajistí totiž muže a ženy, kteří budou během obřadu profesionálně a důstojně truchlit, případně smutně a tiše ponesou nebožtíkovu rakev. Profi truchlič vás v USA vyjde na 70 dolarů za hodinu.