Krasobruslařské představení v mundúrech vězňů z táborů smrti vyvolalo velké rozpaky

Krasobruslařské představení v mundúrech vězňů z táborů smrti vyvolalo velké rozpaky Zdroj: Youtube.com

Holocaust na ledě? Ruští bruslaři pobouřili vystoupením v mundúrech židovských vězňů

Ruská televize včera odvysílala vystoupení, v němž na ledě krasobruslil ruský taneční pár, oblečený do kopií obleků, které museli nosit židovští vězňové.

Hlavní protagonistkou vystoupení byla ruská mistryně světa v krasobruslení a zároveň oblíbená sportovkyně Taťána Navková. Shodou okolností je to manželka Putinova blízkého spolupracovníka, šéfa jeho tiskového oddělení, Dimitrije Peskova.

V ruské státní televizi se Taťána v krátké jízdě představila se svým tanečním partnerem. Během vystoupení na sobě měli oblečení, které je nechvalně známé coby stejnokroj židovských vězňů, které byli nuceni nosit v koncentračních táborech. Kromě pruhovaných neforemných šatů nechyběla ani Davidova hvězda, tedy symbol, který Židé museli nosit.

 

Představení pak pár odbruslil na motivy hudby zpěvačky Achinoam Nini (ta pochází z Izraele), která zazněla v oskarovém filmu Život je krásný (Life Is Beautiful). Po odvysílání se na sociálních sítích začaly množit žádosti, aby se ruská televize za toto vysílání omluvila. V mnoha divácích totiž vyvolal minimálně pozdvižení obočí. Lidé jej označují jako “velmi kontroverzní” a “naprosto nevhodné”.