Princ Harry a jeho partnerka, herečka Meghan Markle.

Princ Harry a jeho partnerka, herečka Meghan Markle. Zdroj: Profimedia.cz

Herečkq Meghan Markle
Herečkq Meghan Markle
Herečkq Meghan Markle
Herečkq Meghan Markle
Herečkq Meghan Markle
16
Fotogalerie

Britská královská rodina potvrdila vztah prince Harryho s herečkou Meghan Markle, zlobí se na média

Včera odpoledne vydal Kensingtonský palác oficiální prohlášení ohledně nedávno zveřejněného vztahu mezi princem Harrym a americkou herečkou Meghan Merkle. Není v něm ani náznak znepokojení ohledně toho, koho si princ Harry vybral za partnerku. Naopak. Královská rodina se ji snaží bránit před útoky médií.

“Během uplynulého týdne byla překročena únosná hranice. Přítelkyně prince Harryho Meghan Markle se stala terčem obtěžování a pomluv. Některé z nich byly velmi veřejné - pomluvy vyšly na titulních stranách celostátních médií,” uvádí královská rodina ve svém oficiálním prohlášení, které si můžete přečíst zde.

Princ Harry podle prohlášení také lituje, že svou novou partnerku nebyl schopen ochránit před obrovskou vlnou mediálního zájmu, která ovšem překročila hranice - někteří novináři se napříkald údajně i vloupali do bytu matky Meghan Markle, aby ji ohledně dcery mohli vyzpovídat.

 

Královská rodina dala svým prohlášením mezi řádky najevo, že proti vztahu prince Harryho, který je pátým možným následníkem trůnu, a herečky Meghan nic nenamítá. Naopak, snaží se jí projeveným zájmem vyjádřit podporu ve chvílích pro ni jistě nepříjemných. Princ Harry dodává, že častou námitku ve smyslu “věděla, že nese kůži na trh”, odmítá.

 

Pětatřicetiletá herečka je o tři roky starší než princ Harry. Angažuje se v několika projektech, které mají za cíl pomoci ženám v rozvojových zemích začlenit se alespoň částečně jako rovnocenní členové společnosti. Byla již jednou vdaná. Spekulovalo se, že by právě fakt, že je herečka rozvedená, mohlo královské rodině vadit, tyto spekulace se však ukazují jako liché.