Filmaři vyvěsili v Nice nacistickou standartu

Filmaři vyvěsili v Nice nacistickou standartu Zdroj: twitter

Filmaři vyvěsili v Nice nacistickou standartu
Filmaři vyvěsili v Nice nacistickou standartu
Filmaři vyvěsili v Nice nacistickou standartu
3
Fotogalerie

Obří hákový kříž vyvolal ve francouzském Nice poplach

Zmatek a zlost mezi obyvateli francouzského města Nice na jihu Provence vyvolal pohled obrovskou nacistickou standartu s hákovým křížem, která zavlála z jedné z vládních budov. Lidé dokonce volali policii. Nakonec ale nešlo ani o převrat, ani o provokaci. Ukázalo se, že filmaři připravovali scénu z nového filmu o druhé světové válce.

„Lidé křičeli, byli opravdu vzteklí,“ řekl BBC britský turista Andrew Gentry, který také zavolal policisty. „Nebyl nikdo, kdo by vysvětlil, o co jde. Ta scéna byla úplně surrealistická,“ řekl Gentry. Místní úřady se však brání: lidé byli o natáčení prý včas informováni, a naopak je nutné si hrůzy nacistického režimu pomocí filmů připomínat.

BBC si také všimla velkého množství lidí, které si s vlajkou v pozadí dělali selfie.

 Scény, které se ve Francii natáčejí, budou použity ve filmu s pracovním názvem Bag of Marbles podle románu francouzského autora Josepha Joffoa o vyrůstání v období holokaustu. Vládní budova bude ve filmu hrát hotel Excelsior, který si během nacistické okupace města vybral za svůj hlavní stan esesák Alois Brunner, jeden z nejhorších nacistických zločinců.