Žádost o navrácení ztracených peněz byla na začátku příběhu

Žádost o navrácení ztracených peněz byla na začátku příběhu Zdroj: Facebook

Příklad poctivosti: Bezdomovec vrátil 2400 nalezených dolarů a pak rozdal peníze, které byly pro něj

Kanada už dva týdny žije zajímavým příběhem poctivého bezdomovce, který dojal celou zemi. Muž, kterému je kolem 60 let a přeje si zůstat v anonymitě, našel na ulici 2400 dolarů. Ty vrátil na policii. Pak byla pro něj založena sbírka, jenže i takto získané peníze věnoval charitě. Informovala o tom kanadská i americká média.


Když bezdomovec na policii v Langfordu vrátil 2400 dolarů, které nalezl na ulici, objevila se zpráva o nálezci v mnoha zemích světa. Pro poctivého muže byla založena sbírka, která mu měla pomoci s jeho nelehkým životem. Sešlo se zatím přes 5300 dolarů. Ale i tyto peníze se rozhodl bezdomovec poslat dál a věnoval je organizaci, která pomáhá lidem bez domova.

“Peníze byly na policii vráceny anonymně. Zaskočila mě čestnost toho muže a snažil jsem se ho vystopovat. Nakonec jsem uspěl a založil pro něj sbírku, abych mu pomohl. Pořád si ale přeje zůstat pro veřejnost v anonymitě. Dalším překvapením bylo, že vybrané peníze se rozhodl rozdat potřebným. Konkrétně nadaci Our Place, která poskytuje zadarmo jídlo pro lidi bez domova. Tento muž má skutečně srdce ze zlata,“ komentoval dojemný příběh mluvčí místní policejní stanice Alex Bérubé.