Beets for love

Beets for love Zdroj: YouTube.com

Taneční festival Beats for Love bude z vesmíru snímat NASA

Taneční festival Beats for Love bude v Ostravě z vesmíru snímat Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA). Záběry pak použije jeden z produktových partnerů akce v celosvětové reklamě. Přehlídka letos potrvá čtyři dny a nabídne 350 interpretů. Vystoupí na 11 scénách. Mezi největší hvězdy bude patřit člen australské kapely Pendulum či legenda house music DJ Tonka. Novinářům to dnes řekl ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Festival se uskuteční v industriálním prostředí Dolu Hlubina a Dolních Vítkovic od 2. do 5. července. Akce se uskuteční potřetí, během prvních dvou ročníků přilákala podle pořadatelů 60.000 návštěvníků. "První ročník jsme měli šest scén a přišlo 25.000 lidí. Loni to bylo osm scén a 35.000 návštěvníků. Letos bude scén 11, k dispozici máme plochu okolo 100.000 metrů čtverečních a očekáváme až 50.000 lidí," řekl Rudolf.

Díky tomuto rozšiřování je podle něj dnes festival největší přehlídkou taneční hudby ve střední Evropě. I proto si jej vybral jeden z produktových partnerů k natočení celosvětové reklamy. "Vybrali si celkem 15 festivalů na světě. Ty ve spolupráci s vesmírnou agenturou NASA nechají z vesmíru snímat satelitem. Právě takto pořízené záběry pak použijí v celosvětové reklamě," doplnil Rudolf.

Oproti loňskému ročníku festival letos zabere dvojnásobnou plochu. Vystupující budou hrát například pod Vysokou pecí 1, před hernou U6 i multifunkční aulou Gong. "Nově se dostaneme ale i k bývalé koksovně, do betonového tunelu za vysokými pecemi a také do prostor pod těžní věží Dolu Hlubina," řekl Rudolf. 

Dodal, že hlavní lákadla Dolních Vítkovic budou ale přesto přístupná veřejnosti, který na festival nezamíří. Aniž budou muset platit vstupné na festival, mohou navštívit kavárnu v nadstavbě vysoké pece a Svět techniky. Čtyřdenní vstupné na festival stojí 200 korun, za vstupenku na jeden den zájemci zaplatí 100 korun.