Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Trapas: Politička Svobodných se svlékla kvůli daním. Předsedu Macha nepotěšila, ale zaujala svět

Internet má svoje vlastní mechanismy a někdy trvá i několik dnů či týdnů, než něco z České republiky „doputuje“ do světa. Tak je to i s nepovedeným klipem Ester Kaplánkové, místopředsedkyně Strany svobodných občanů v Praze. Přes výhrady vedení Svobodných koluje klip po sítích dál, objevil se například na webech některých britských médií.

Ester Kaplánková se rozhodla protestovat proti vysokým daním, což je v České republice jistě záslužná činnost. Ovšem klip, který natočila je nesmírně amatérský až trapný. Proto ji také předseda Svobodných europoslanec Petr Mach požádal, aby video stáhla nebo publikovala bez loga strany. Ovšem když si video pustíte (a bylo ke stažení na zahraničních webech i dnes), pořád to akci Svobodných silně připomíná.

Kaplánková nedávno „zaujala“ i velmi kontroverzním článkem (ten pořád najdete na webu Svobodných) o 15 důvodech, proč se stát členkou strany. Jak by jeden řekl, je to „hustý“ – sex, erotika, seznamování, večeře zdarma, cesta na WC, atd. Ostatně podívejte se sami:

Ester Kaplánková: 15 důvodů, proč se stát členkou Svobodných

1) Máte možnost být svobodná, i když jste zadaná a ještě při tom udělat něco pro tuto zemi.

2) Opravdu vás to přiměje se začít zajímat o veřejné dění.

3) Seznámíte se se spoustou mužů.

4) Seznámíte se se spoustou atraktivních mužů.

5) Poprvé v životě zažijete pocit, že vám muži naslouchají.

6) Nikde jinde neuslyšíte na svoji adresu tolik lichotek a milých poklon, jako ve straně, kde je žen jen 10 %, a to i když si zrovna připadáte jako úplná obluda.

7) Už nikdy si nebudete muset sama oblékat kabát nebo otvírat dveře.

8) Libertariáni jsou neskutečně dobří v posteli.

9) Na Svobodných akcích nebudete muset stát frontu na toaletu, budete tam jediná žena a získáte na celý večer své vlastní WC.

10) Nikde neobdržíte tolik milých pozvání kamkoliv jako ve Svobodných.

11) Dost často nebudete muset zaplatit svoji útratu a občas dokonce ani taxi.

12) Upevníte vztah se svým manželem, protože budete mít výčitky svědomí ze zanedbávání domácnosti a s úsměvem odvezete auto do servisu bez komentáře, že ženy se nevdávají, aby jezdily do servisu.

13) Po půl roce ve Svobodných se ihned můžete nechat zvolit krajskou místopředsedkyní a ke své kandidatuře uslyšíte spousty slov podpory.

14) Při kampani se podíváte do nejvzdálenějších koutů vašeho kraje a potkáte tam lidi, co vám rozumí.

15) Poznáte Petra Macha a to je ten nejlepší důvod!