Film Vybijená, podle bestselleru Viewegha, u diváků neuspěl. Stejně jako thriller Ghoul  a Kobry a užovky

Film Vybijená, podle bestselleru Viewegha, u diváků neuspěl. Stejně jako thriller Ghoul a Kobry a užovky Zdroj: profimedia.cz

Film Vybíjená, podle bestselleru Viewegha, u diváků neuspěl. Stejně jako thriller Ghoul a Kobry a užovky

Filmy natočené podle knižních předloh spisovatele Michala Viewegha patřily dvacet let k nejnavštěvovanějším českým dílům. Jenže s tím může být konec. Vybíjená, kterou natočil Petr Nikolaev, u diváků moc neuspěla. Ke konci minulého týdne ji vidělo v kinech 151 tisíc lidí a naděje na více návštěvníků je už minimální.

Filmy podle literárních děl Viewegha přitom zatím patřily k nejúspěšnějším titulům. Počítá-li se i původní scénář k filmu Svatá čtveřice, byla Vybíjená desátým titulem podle úspěšného českého spisovatele. Nejnavštěvovanější byli Účastníci zájezdu (režie Jiří Vejdělek, 834 708 diváků), následoval Román pro muže (Tomáš Bařina, 584 425), Román pro ženy (Filip Renč, 584 382) a Nestyda (Jan Hřebejk, 582 369 diváků).

Stejně jako Vybíjená v posledních týdnech nezaujal ani thriller Ghoul (režie Petr Jákl), který má zatím po sedmi týdnech 117 tisíc diváků. Ještě daleko hůř je na tom film Kobry a užovky (Jan Pružinovský), na který přišlo pouze necelých 70 tisíc lidí. Nepomohlo mu ani to, že v hlavních rolích byli populární Kryštof Hádek a Matěj Hádek.

Na velký divácký úspěch tak český film letos pořád čeká.