David Lynch

David Lynch Zdroj: Profimedia.cz

Slavný David Lynch nebude režírovat pokračování kultovního seriálu Twin Peaks. Kvůli penězům

Známý americký režisér a scénárista David Lynch potvrdil, že nebude režírovat pokračování kultovního krimiseriálu Twin Peaks (u nás uváděn pod názvem Městečko Twin Peaks). Oficiálně to ohlásil v neděli na svém Twitteru. Zpráva ihned zaujala světová média.

Lynch napsal: “Po roce a 4 měsících vyjednávání jsem to vzdal, protože mi (stanice TV Showtime) nenabídla dostatek peněz pro natočení seriálu tak, jak jsem ho chtěl natočit.”

Pokračování Twin Peaks tak možná vznikne, ale bez účasti Davida Lynche.

Lynch napsal scénář k devíti novým dílům spolu s Markem Frostem, se kterým psal scénář i pro první dvě řady. V Twin Peaks se přitom měla objevit i většina hlavních herců, kteří ztvárnili postavy v prvních dvou řadách.

Mluvčí stanice Showtime k vzniklému problému řekl: “Je nám líto, že David Lynch nechce režírovat novou řadu seriálu. Stále doufáme, že se s ním dohodneme, protože i stanice Showtime miluje svět Twin Peaks a chce, aby právě on natočil další řadu.“ David Nevins, šéf televize dokonce před časem prohlašoval, že účast Lynche na natáčení je zcela zásadní.

Nová řada se měla vysílat v roce 2016.

Kromě Twin Peaks natočil David Lynch známé a uznávané filmy Sloní muž (1980), Modrý samet (1986), Zběsilost v srdci (1990) či Mulholland Drive (2001).