Elton John a David Furnish

Elton John a David Furnish Zdroj: Instagram Eltona Johna

Elton John uzavřel sňatek s přítelem. Vzali se po devíti letech partnerství

Britský zpěvák Elton John dnes uzavřel sňatek se svým partnerem Davidem Furnishem poté, co přesně před devíti lety vstoupili do registrovaného partnerství. Informovaly o tom zpravodajské stanice BBC a Sky News s odvoláním na umělcovo oznámení na internetu.

Zpěvák umístil na svém profilu na sociální síti Instagram fotku, kde sedí vedle partnera a drží v ruce pero k podpisu listiny. K tomu přidal sdělení: "Po právní stránce je hotovo. A teď na obřad!"

John a Furnish využili toho, že Británie letos schválila sňatky osob stejného pohlaví a umožnila těm, kteří jsou v partnerství, svazek formálně povýšit na plnohodnotnou úroveň odpovídající aktuální legislativě.

Osoby stejného pohlaví smějí v Británii uzavírat sňatky od března. Dosud mohly uzavírat registrované partnerství, což jim podle britských zákonů zaručovalo stejné právní postavení jako sezdaným heterosexuálním párům, ale pojmově nešlo o manželství.

John a Furnish patřili v Británii mezi první homosexuální páry, které uzavřely registrované partnerství po schválení příslušného zákona v roce 2005. Vychovávají spolu dva chlapce, tříletého Zacharyho a 23měsíčního Elijaha.