Když jdete místo swingu na swingers party | Ilustrační foto

Když jdete místo swingu na swingers party | Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Když jdete místo swingu na swingers party

Přítel mě pozval na večeři s překvapením. Čekala jsem blýskavou krabičku a vyznání vkleče, ale po tuňákovi se ukázalo, že vyrážíme na swingers party. Fajn, aspoň si rozšířím hudební horizont o electro-swing…

„Myslíte, že se aktivně zapojíte?“ vyzvídá slečna u vchodu do klubu.
„To mám tahat basu na každou véču pro případ, že mě chlápek místo romantiky s prstýnkem odtáhne na konzík?“
Dostávám modrou pásku.
„Já se zapojím, nástroj mám s sebou,“ řekne Ivo a tváří se, jako by právě poslal mega džouk.

Jdeme k baru. Zatím nikdo nezvučí. Zamíří k nám neznámá dvojice a ptá se na naše povolání.

„To je fuk. Přišli jsme si užít,“ řeknu ležérně. V mžiku mám za výstřihem chlápkovu tlapu, kterou pohotově vyndám ven a s odporem si přesednu.

Už aby začali hrát. Nějaká ulítlá dvojice asi přebrala a plazí se po sobě na pódiu, kde by už měli stavět bicí. Místo kapely ale přichází transvestita a začne zpívat „Killing me softly with his song…“. Co se mě týče, má naprostou pravdu. Kopnu do sebe třetího jamesona a jdu se porozhlédnout po klubu. Narazím na vířivku a začnu v klidu kontemplovat, když ke mně přiskočí cizí typ a začne mi depilovat lýtka voskem. Vyplašeně zaběhnu do nejbližší místnosti s nápisem „gotická“. Tam narazím na svého přítele, jenž se snaží spoutat družku drzouna od baru na žíněnkách ve tvaru kříže.

„Ivo, nech ji, ona za to nemůže!“ zakřičím a běžím pro pomoc o dveře dál, kde uklouznu a upadnu na hromadu nahých těl. Od aktivního zapojení mě zachraňuje modrá páska voyeura a zbytek zdravého rozumu. Vracím se zpět do gotické, jenže přítel už je v modu „vyznání vkleče“.

A protože pořád ještě nezačali hrát, mířím k východu. Zaujme mě cedule s heslem klubu „Budete se u nás cítit jako doma“ a s úlevou si uvědomuju, že to naštěstí neplatí i obráceně.

Text byl původně publikován v tištěné verzi Reflexu č. 50/2014.