Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: ČTK

10 slovních perel, které zazněly k dopravní kalamitě

Určitě je pravda, že všichni zaměstnanci, úředníci i politici, kteří řeší současnou dopravní kalamitu v Česku, se snaží problémy řešit a eliminovat. Ale zaznívají u toho i absurdní argumenty. Lepší je někdy prostě mlčet. Zde několik perel, které zazněly v posledních hodinách a k tomu komentáře Reflexu.cz:   

Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský: „Znám situaci ze Slovinska, tam bývá situace podstatně horší. Slovinské železnice loni nejezdily na některých tratích dokonce několik týdnů a některé trasy byly obnoveny až na jaře.“I to by bylo řešení, alespoň by stát ušetřil peníze, které dává na neefektivní provoz Český drah. 

Primátorka Prahy Adriana Krnáčová (hnutí ANO): „Na základě informací, které jsem obdržela od členů krizového štábu, mohu konstatovat, že situaci máme pod kontrolou.“Aha… A kterým z přeplněných náhradních autobusů paní primátorka jela? A na které zastávce v okrajových částech Prahy kdokoli informoval cestující?

Pražský radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD): „Pro Pražany není situace ideální, mají určitou míru diskomfortu.“Už zvolení pana Dolínka do rady je pro mnohé určitou mírou diskomfortu.

Občan Josef Kubásek z Kolína pro iDnes: „Byl jsem tu ráno v 7, a když jsem viděl, jak to se spoji vypadá, odešel jsem zase zpátky domů. V půl desáté jsem se vrátil a čekám, jestli se dostanu do Prahy. Autem jsem jet nemohl, protože s ním jezdí do práce manželka. Zaměstnavatele jsem informoval, že dnes možná vůbec nedorazím, nebo jen na chvilku.“Na chvilku do práce, to je sen každého.

Mluvčí příbramské policie Monika Schindlová: „V regionu je zatím vzhledem k povětrnostní situaci klid… Měli jsme připravenou jednu hlídku navíc, ale zatím nebyla potřeba. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet přes den.“Jedna hlídka navíc, to už je zásadní příprava na možné problémy.

Mluvčí pražské ZOO Jana Ondrejechová: „V souvislosti s počasím nemusela pražská zoo zavést mimořádná opatření.“Náledí zvířátkům nevadí.

Viktor Štěpánek z Kolína napsal serveru iDnes: „Většina cestujících byla oblečena a tak nějak schoulena ve vlastní i nevlastní náruči.“Ještě že nebyli nazí ve vlastní náruči.

Mluvčí olomouckého hejtmanství Kamila Navrátilová: „Po dobu trvajících srážek se silničáři krajské správy silnic soustředí na údržbu silnic v prvním a druhém pořadí důležitosti podle plánu zimní údržby komunikací a na zabezpečení příjezdu do všech obcí. Na silnice nejnižších tříd se silničáři vrátí, až když přestane pršet.“ Pokud pojedou silničáři podle zimního plánu, tak neuklidí nikdy. A co vlastně dělají, když prší? Uklízí vodu?

Zaměstnankyně Českých drah na nádraží v Ostravě v pondělí večer: „Prosím, poslouchejte pozorně hlášení nádražního rozhlasu, situace se pořád mění. Teď tady několik lidí propáslo první vlak do Prahy… Omlouváme se, ale mnoho vlaků bylo zrušeno. V Bohumíně totiž nejsou soupravy, zatím se nevrátily… Ranní vlak do Brna nepojede, ale o půl deváté už by měl.“Každou hodinu jiná informace, ani jedna nebyla správná a pravdivá.

Miroslav Vorlíček z Teplic: „Elektřinu jsme měli, jen nemohli kvůli zablokované trase jet dál. Ale bylo teplo, jedna paní volala známé do hotelu do Kojetína, odkud přivezli bagety, nic nám nechybělo.“Tak někomu se to i líbilo…