Afton Elaine Burton a Charles Manson

Afton Elaine Burton a Charles Manson Zdroj: mansondirect.com

Masový vrah Charles Manson dostal povolení vzít si 26letou přítelkyni

Americké úřady povolily 80letému masovému vrahovi Charlesi Mansonovi oženit se s 26letou ženou, která ho navštěvuje ve vězení. Informovala o tom agentura AP, která v pondělí povolení exkluzivně získala.

Manson si odpykává doživotní vězení v kalifornském Corcoranu. Do města se z amerického středozápadu před devíti lety přestěhovala Afton Elaine Burtonová, aby byla odsouzenému nablízku. Povolení k jejich svatbě bylo podle AP vydáno 7. listopadu.

Datum svatby není v dokumentu stanoveno, ale vyplývá z něj, že dvojice má na uzavření sňatku 90 dní, jinak bude muset o povolení požádat znovu.

Burtonová před rokem magazínu Rolling Stone řekla, že ona a Manson plánují svatbu. Manson však tvrdil, že to není pravda. AP žena řekla, že Mansona miluje a že se vezmou příští týden. Popřela zprávy, že Manson o sňatek nemá zájem.

Odsouzenec a jeho "žáci" koncem 60. let minulého století povraždili v Los Angeles devět lidí včetně herečky Sharon Tateové, manželky režiséra Romana Polanského. Té bylo tehdy 26 let a byla v osmém měsíci těhotenství. Byla ubodána k smrti. Svou vražedkyni prosila, aby ušetřila aspoň její dítě.

Mason svým "žákům" nařídil, aby v Los Angeles náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v naději, že rozpoutají rasovou válku.

Mluvčí vězeňské správy Terry Thorntonová potvrdila, že věznice povolení obdržela. Nastávající manželé si mohou pozvat desítku svatebních hostů "zvenčí".