Robert Oberst

Robert Oberst Zdroj: youtube.com

Poznejte obra, který spořádá 20 000 kalorií denně

Obr a silák z USA Robert Oberst měří 203 centimetrů a váží kolem 180 kilogramů. Za týden utratí za jídlo v přepočtu až 9000 korun. V současnosti je považován za jednoho z vůbec nejsilnějších lidí na planetě. Australskému webu news.com.au prozradil, že za den sní jídlo, které má 20 000 kalorií.


Oberstova strava se skládá hlavně z vajíček, masa, těstovin a rýže. To vše jí v neskutečném množství. K snídani si dává například 8 až 10 vajíček. V průběhu dne pak má vždy připravená další vajíčka na tvrdo. K obědu má dva obrovské steaky. K večeři těstoviny s masem. Celkově tak sní až 1,6 kilo masa denně.

Americký obr při deadliftu (mrtvém tahu) uzvedne neuvěřitelných 400 kilogramů. Pro ty co neposilují, deadlift je cvik, kdy člověk ze země zvedá velkou činku s rovnýma zádama. Pro srovnání: Průměrný muž, který neposiluje, uzvedne na deadliftu zhruba 0,8 své celkové váhy.

Oberst si dříve vydělával jako vyhazovač. Nyní jezdí po světě, kde na různé show a tam zvedá „podivné těžké předměty“. “Jsem považovaný za monstrum, ale jsem s tím vyrovnaný,“ uzavírá Robert Oberst.