Zdroj: profimedia.cz

Jste učitelem a chcete nové BMW a 30 tisíc dolarů k tomu? Učte v Saúdské Arábii

Saúdskoarabské ministerstvo školství oznámilo, že nejlepší zaměstnanci v jeho rezortu dostanou jako odměnu od státu nové automobily BMW a vysoké bonusy, které se budou pohybovat v rozmezí od 2665 až po 32 000 amerických dolarů. Informovala o tom britská BBC, která zprávu převzala z webu arabnews.com.

Ministerstvo bohatého ropného království řeklo, že důvodem těchto mimořádně štědrých odměn je “podpořit excelentní výkony v učitelské profesi a více učitele motivovat“.

Zajímavé je, že reakce na rozhodnutí školského ministerstva na Arabském poloostrově nebyla kritická, jen se liší názory, jak peníze investovat. Někteří lidé v Saúdské Arábii souhlasí s tím, že je potřeba do školství přitáhnout daleko více talentů a proto je správné odměny rozdat. Jiní ale oponují, že lepší by bylo tyto peníze investovat přímo do vzdělávání a ne do odměn jednotlivým lidem, pak že bude výsledek pro zemi ještě lepší. To jsou tedy problémy, když to srovnáme s Českem…

A co ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) a ministr financí Andrej Babiš (ANO), neznají nějaké české učitele, kteří by si zasloužili zbrusu nové BMW?