Zdroj: ©StatistaCharts

Jak vypadá typický dolarový miliardář v roce 2014? Už to víme

Průměrný miliardář má majetek v hodnotě 3,1 miliardy dolarů a je 63 let starý. Kromě firem také vlastní v průměru 4 budovy, které dohromady stojí 106 milionů dolarů. Typického miliardáře, vzor 2014, popisuje společná zpráva Wealth X a UBS Billionaire Census (Sčítání miliardářů). Informoval o tom web news.com.au.

Podle průzkumu je nyní na světě 2325 dolarových miliardářů, to je o 7 procent více než loni. Jejich celkový majetek je 8,23 trilionů dolarů, což je oproti minulému roku o 12 procent víc a toto číslo reprezentuje kolem 4 procent veškerého bohatství na Zemi.

Drtivá většina miliardářů jsou muži – je jich 2039.

A co dělá takový dolarový miliardář? Zcela nepřekvapivě se obvykle baví především s dalšími miliardáři… Společně například hrají golf, nebo se potkají na ekonomick
ém summitu ve švýcarském Davosu.

Nejvíce miliardářů bydlí v New Yorku (103), poté v Moskvě (85) a pak v Hong Kongu (82). Zajímavostí je, že malinké Lichtenštejnsko má 5 dolarových miliardárů.

Přes výrazné pohyby ve světové ekonomice pořád žije nejvíce těchto miliardárů v Evropě a to 775. Následuje Severní Amerika s 609 miliardáři, potom přichází rychle se rozvíjející Asie, která jich vykazuje 560. Ale to jen když do Asie nepočítáme Blízký a Střední východ, kde najdeme až 157 podobných lidí. Naproti tomu ve velké Africe je pouhých 40 miliardárů a navíc jich tam ani nepřibývá.

Jak vypadá typický dolarový miliardář v roce 2014Jak vypadá typický dolarový miliardář v roce 2014|©StatistaCharts