USA mají 4 supertajná letadla připravená pro případ „apokalypsy“

USA mají 4 supertajná letadla připravená pro případ „apokalypsy“ Zdroj: profimedia.cz

USA mají 4 supertajná letadla připravená pro případ „apokalypsy“

Už mnoho let se objevují informace, že Amerika má připravena čtyři zcela tajná a speciálně upravená letadla pro své nejvyšší představitele, pokud by se odehrál ve Spojených státech útok, který by znemožnil výkon jejich funkce (například prezidenta na území státu). Opět se tyto informace objevily v souvislosti s výročím teroristických útoků z 11. září 2001.

Podle dostupných informací se jedná o letadla Boeing 747, která jsou ale speciálně upravena pro zcela krizové situace. Naposledy v jednom z nich údajně seděl exprezident George W. Bush těsně po útocích z 11. září v roce 2001.

Letadlo, do kterého mají v případě krize přístup pouze nejvyšší státní funkcionáři USA, ustojí důsledky výbuchu jaderné bomby nebo zásah menším asteroidem. Tento upravený Boeing má také možnost zůstat ve vzduchu i několik dní, protože může čerpat za letu palivo z jiných letadel.

Na palubě letadla se nacházejí nejmodernější komunikační technologie, které z něj dělají jakýsi „létající Bílý dům“.

Kromě výše uvedeného stručného popisu, však nejsou o těchto letadlech žádné oficiální informace. Americká armáda nikdy veřejně existenci těchto strojů připravených na možnost „apokalypsy“ nepřiznala. Dokonce i popřela, že v jednom z těchto letadel se na přechodnou chvíli nacházela kdysi pracovna George W. Bushe po teroristických útocích v roce 2001.