Austrálie řeší neobvyklý problém – na oficiálních dresech vymazala z mapy část svého území

Austrálie řeší neobvyklý problém – na oficiálních dresech vymazala z mapy část svého území Zdroj: Facebook

Austrálie řeší neobvyklý problém – na oficiálních dresech vymazala z mapy část svého území

Ve středu večer začaly ve skotském Glasgowě sportovní hry britského Commonwealthu. Australští plavci na ně odcestovali i s oficiálními plavkami své země, na kterých je mapa jejich státu, ale chybí tam část území. Konkrétně ostrov Tasmánie. Problémem je, že úplně to samé se už stalo v roce 1982 na stejných hrách, které se tehdy uskutečnily v australském Brisbane. Napsal o tom web news.com.au.

Stejná věc se opakuje i při jiných příležitostech. „Doufám, že to není úmysl. Ale Tasmánie také zmizela z olympijských medailí v Sydney, či z některých oficiálních propagačních materiálů vlády,“ řekl k tomu Jacqui Lambie, senátor za tento ostrov. Dodal, že obyčejní Tasmánci se tímto opakovaným přehlížením cítí dotčeni. Navíc už je jasné, že podobné opomenutí bude stát něco stát. Nejenom omluvu, ale tasmánští politici teď požadují od centrální vlády více peněz na propagaci svého ostrova. Odborníci nepochybují, že po tomto omylu je dostanou.

Austrálie řeší neobvyklý problém – na oficiálních dresech vymazala z mapy část svého územíAustrálie řeší neobvyklý problém – na oficiálních dresech vymazala z mapy část svého území | Facebook

Zda je to pouhý omyl nebo šlendrián, sportovní funkcionáři Austrálie nevysvětlili. Na plavkách je ale mapa Austrálie skutečně bez Tasmánie. Někteří ovšem říkají, že ji zakrývá klokan, který „poskakuje“ na této oficiální sportovní uniformě.

Z Tasmánie bude na hrách v Glasgowě reprezentovat Austrálii sedm sportovců.