Sir Elton Hercules John je slavný anglická zpěvák a skladatel a také otevřený gay. Se svým životním partnerem a manželem Davidem Furnishem vychovávají syna.

Sir Elton Hercules John je slavný anglická zpěvák a skladatel a také otevřený gay. Se svým životním partnerem a manželem Davidem Furnishem vychovávají syna. Zdroj: Profimedia.cz

Ježíš Kristus by podpořil homosexuální manželství, řekl zpěvák Elton John

Slavný anglický zpěvák a hudebník Elton John (67) si nedá pokoj s výroky o homosexuálech a Ježíši Kristovi. V rozhovoru pro televizi Sky News přišel s tvrzením, že kdyby dnes Ježíš žil, podpořil by sňatky homosexuálů.

Už v roce 2010 v interview pro časopis Parade zpěvák tvrdil, že „Ježíš byl soucitný superinteligentní homosexuál, který rozuměl lidským problémům“.

Elton John se také zasazuje o to, aby bylo homosexuálním kněžím umožněno se ženit a aby katolická církev zrušila celibát. Také se chce v listopadu sejít s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který ve své zemi potlačuje práva homosexuálů a leseb.

Naopak pochválil papeže Františka, který prý „svlékl církev až na kost a říká, že v podstatě je to všechno o lásce“. „Papež je nádherný, až mě to vzrušuje,“ dodal Elton John. Zda to „vzrušuje“ i papeže, není známo.

Známý hudebník a zpěvák se již léta otevřeně hlásí k homosexualitě, jeho partnerem je o patnáct let mladší David Furnish. Pár má dvě děti a již několikrát oznámil, že vstoupí do manželství, ale zatím se tak nestalo.

Rozhovor s Eltonem Johnem na Sky New najdete ZDE.