Hovno

Hovno Zdroj: Marek Douša

JXD: Jděte s takovýmhle uměním někam!

Mám pochopení pro ledacos, ale vydávat exkrementy za umění je fakt moc. Pokud to někoho baví, měl by to — jako třeba sadomasochisté — praktikovat v soukromí, ale do veřejného prostoru to prosím necpěte ani ve jménu Kunstu!

Na Aukru se objevil inzerát. Na prodej je umělecké dílo. Ženský akt. Autor fotografie: Daniel Diviš. Technika: Ruční kolorování ženským ejakulátem. Snímek je signován a doplněn certifikátem pravosti. Vyvolávací cena 500 Kč.

Cituji z popisu předmětu: „Vodu běžně využívanou v procesu kolorování jsem nahradil tělní tekutinou, a to ženským ejakulátem. Jelikož se jedná o kolorování za mokra, fotografie v něm byla předem nějakou dobu namočena a následně v téže tekutině byly rozmíchány anilinové barvy. Ženský ejakulát mi k tomuto účelu poskytla jedna z mých modelek, která si však z pochopitelných důvodů nepřála být jmenována. Jeho asi čtvrtlitrovou zásobu jsem měl zhruba rok v mrazáku, přičemž po vytažení a rozmrazení se tekutina jevila víceméně v pořádku — tedy bez nějakých větších chemických změn, respektive aniž by se zkazila. Tekutina byla téměř bez zápachu, linula se z ní pouze velice lehká vůně, která by se dala nejblíže přirovnat zhruba k citrusovým tónům. Ke zkažení došlo až po několika dnech v teple, což se projevilo změnou barvy do hnědého odstínu, a změnila se i celková struktura, přičemž tekutina extrémně zapáchala. Snímek, který je předmětem této aukce, je jednou ze tří různých fotografií, která byla tímto způsobem kolorována. Na více snímků bohužel nebyl dostatek tohoto organického materiálu, neboť mokrého orgasmu, při kterém tato tekutina vzniká, dosahuje dle vědeckých výzkumů maximálně 20 % žen a liší se i množství.“

Nevolám po tom, aby Aukro inzerát smazalo. Jenom konstatuji: Jak pan autor, tak potenciální kupci jsou normální prasata. Lidské exkrementy jsou materiálem, od něhož máme díky civilizaci distanc, ve výkalech se rochní prasata, ne lidi. A proto mohu panu Danielu Divišovi nabídnout, že se mu přijdu za pět set korun domů do obýváku konceptuálně vy**at.