Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: Archív

Objev Reflexu: Okamura se rozmnožuje. Virtuálně

Vlivem nekonečného virtuálního prostoru, jejž někteří až příliš často využívají, jsme svědky toho, že se některým politikům či pseudohvězdám vytvářejí falešné facebookové profily. Jednou z obětí tohoto podivuhodného humoru se stal známý český rasista Tomio Okamura, jenž z řad svých příznivců čelí kritice kvůli nominaci Kláry Samkové do voleb do Evropského parlamentu.

Nedávno se pod jedním z příspěvků samotného Úsvitu objevil komentář, kterým se Okamura omlouvá za nominování Kláry Samkové s tím, že její kandidaturu už bohužel není možné stáhnout, že kandidátka už je beztak uzavřená. Fotografie a celkový vzhled profilu, jenž se vám po rozkliknutí ukáže, je od pravého Okamurova profilu téměř k nerozeznání.

OkamuraOkamura|Archív

 

Tomio Okamura se na české virtuální facebookové scéně vyznačuje především neustálým psaním o čemkoli, čemu více či méně rozumí, přičemž ve frekvenci příspěvků vedou statusy na téma „bojujme za práva české většiny“. Netřeba připomínat, kam tím děd Vševěd Tomio míří.

Je dobře, že si někteří ještě stále umějí dělat legraci (rádi bychom jmenovali, vtipálci však zůstávají v anonymitě). Od chvíle, kdy Okamura oznámil kandidaturu známé advokátky Samkové, jež nezapadá do typické představy o sympatizantovi s Úsvitem, posílají někteří voliči Úsvitu Okamuru do horoucích pekel.

Více takových vtípků, páni trollové! Aspoň se něčemu můžeme zasmát – když už je Okamurův pravý profil plný jeho ventilu, jenž je spíše k pláči.