Lady Gaga

Lady Gaga Zdroj: EPA

Šílené kostýmy už nejsou in. Teď bude Lady Gaga zpívat ve vesmíru

Celebrity se chystají využít nové možnosti komerčních letů do kosmu. Jako první se do vesmíru podívá šílená zpěvačka Lady Gaga. Kromě této popové divy se na let raketoplánem připravují také Justin Bieber a Paris Hilton. Hvězdy prostě míří ke hvězdám.

Zpěvačka Lady Gaga chce na počátku roku 2015 zapět jednu ze svých kompozic přímo v kosmu. Gaga by se do vesmíru měla vypravit na vesmírné lodi Virgin Galactic. nebude své umění provozovat na oběžné dráze, jak některé prameny mylně uvádějí, protože tyto kosmické lodě se na oběžnou druhá nedostanou. Vyletí jen nad mezinárodně uznanou hranici vesmíru, což je sto kilometrů nad zemským povrchem.

Hvězda popu má ke hvězdám vyletět v rámci třídenního hudebního festivalu Zero G Colony, který se bude konat ve státě Nové Mexiko na kosmodromu Spaceport America.

Vystoupení Lady Gaga by mělo být vysíláno na jevišti festivalu. Na vystoupení bude zpěvačka potřebovat měsíční vokální cvičení. Interpretka se již pro případ mimořádných událostí ve Vesmíru nechala pojistit. O pojištění posluchačů, kdyby utrpěli během její produkce nějakou duševní újmu, prameny nic neříkají. Také není zřejmé, zda umělkyně bude moci použít některý ze svých výstředních kostýmů.

V kosmu bude zřejmě vůbec popová dopravní zácpa, protože kanadský hudebník a herec Justin Bieber a jeho manažer Scooter Brown také plánují výlet do vesmíru. Zájem má i proslulá děva Paris Hilton, která je známá především tím, že je známá, jinak nic. Titul astronautky by jí jistě slušel, to ještě nemá. Astrofyzik Stephen Hawking je také na seznamu.

Letenka na jednu takovou výpravu by od roku 2014 měla stát 200 tisíc amerických dolarů a zaručí asi pětiminutový pobyt v beztížném stavu. Na seznamu kandidátů se objevují prý i Češi, jen se neví, kdo to je a v minulých letech se mluvilo o dvou až čtyřech uchazečích. Můžeme jen tipovat, kdo z českých pracháčů, kteří mají dost pěnez a milují výšky, by to mohl být.