Yetti

Yetti Zdroj: YouTube.com

Muž si rok nechával narůst vlasy a vousy, aby je pak „holil struhadlem“. Získává tak peníze pro charitu

Stal se z něj Yetti, aby mohl pomoci nemocným. Andy Hawkins se rozhodl po celý rok neholit své vlasy a vousy, nafotit kalendář a ten pak prodávat. Výtěžek z jeho projektu poputuje do nadace vyrábějící paruky pro děti, které přišly o vlasy při léčbě rakoviny.

Video, ve kterém se mladík holí struhadlem a rovná porost na tváři žehličkou, už obletělo svět. Andy Hawkins tak ukončil svůj roční projekt, jenž spočíval v jediné věci – nechat vlasy a vousy narůst do co největší délky.

 

Mladík svou proměnu každý den svědomitě fotil a během pár měsíců už byste původně „hlaďounkého hezouna“ skoro nepoznali. Z nejzajímavějších fotografií poté nechal vytvořit kalendář, který se prodává za šest a půl libry. Celý výtěžek bude věnován na charitu Little Princess Trust, která vyrábí paruky pro malé děti, jež přišly o vlasy při léčbě rakoviny.

„Život je krátký a někdy kratší, než jsme doufali. I když prodáváme pouze jeden kalendář, nějaké peníze pro charitu jsme vydělali. A to je dobrá věc,“ svěřil se Hawkins pro mirror.co.uk.  Nyní mladík čeká, až mu narostou dlouhé vlasy a on je bude moct použít k získání další „dukátů“ pro dobrou věc.