2004

2004 Zdroj: Isifa.com / Profimedia.cz

Šokující doznání Madonny: Byla jsem znásilněná na střeše newyorského domu

Pětapadesátiletá popová královna Madonna v rozhovoru pro listopadové číslo časopisu Harper’sBazaar, promluvila o traumatizujícím zážitku, který prožila krátce po té, co se z rodného Michiganu přestěhovala do pulzujícího New Yorku. Jeho výňatky v pátek zveřejnil list New York DailyNews. Madonna v článku popisuje, jak byla na střeše jednoho z newyorských domů znásilněná...

"New York mě nepřivítal s otevřenou náručí," uvádí pětapadesátiletá zpěvačka. "Nejdřív na mě mířili pistolí, pak jsem byla znásilněna na střeše newyorského domu, kam mě dotáhli s nožem mezi lopatkami," líčí Madonna svůj zážitek. Neuvádí sice, kdy k incidentu došlo, ale podle newyorského listu to muselo být kolem roku 1978, kdy bylo Madonně dvacet let.

O znásilnění se v Madonnině životopisu z roku 2007 zmiňuje i novinářka Lucy O’Brienová. Plačící a třesoucí se zpěvačka podle ní incident neoznámila na policii a brutalitu útočníka ukryla ve svém nitru. Stala se pak prý klíčovým momentem jejího budoucího uměleckého vývoje.

V článku pro Harper’s Bazaar se Madonna o znásilnění dál podrobněji nerozepisuje. Popisuje místo toho, jak její tehdejší příbytek v New Yorku třikrát vykradli zloději. "Nevím proč, když mi při prvním vloupání sebrali rádio, nebylo tam už nic cenného," uvádí.

Na své mládí v michiganském Bay City vzpomíná jako na dobu, kdy její "instinkt povstalce" muže odpuzoval. "Lidé si mysleli, že jsem podivín, neměla jsem mnoho přátel," píše. "Nakonec to bylo dobře, protože nejste-li oblíbeni a nestýkáte-li se s lidmi, máte čas soustředit se na budoucnost."

Nechtěla jsem provokovat

Cestu z tehdejší životní situace nalezla Madonna v biblickém Starém zákonu. "Chtěla jsem být někým jiným než sexuální provokatérkou, dívkou s gangsterskými bodyguardy," napsala. "Nutilo mě to k zamyšlení, zda není příliš smělé obrátit se k bohu," uvedla zpěvačka, která našla duchovní inspiraci v mystické kabale.