Písnička o stanicích metra

Písnička o stanicích metra Zdroj: YouTube.com

Britský písničkář nasoukal názvy všech stanic londýnského metra do jedné skladby

Složit dobrý text písničky není někdy vůbec jednoduché. Hudebník Jay Foreman se proto rozhodl, že si přemýšlení nad duchaplnými verši maličko usnadní.  Ve své hitovce totiž odzpíval všechny stanice londýnského metra. I když tahle novinka nemá žádný děj ani pointu, originalita se jí rozhodně upřít nedá.

Zkoušeli jste si při dlouhé cestě metrem někdy předříkat všechny jeho stanice? Umět nazpaměť vyjmenovat pouze ty ze Zličína na Černý Most, může dát pěkně zabrat. A co pak teprve ze sebe vychrlit 270 zastávek podzemky v Londýně.

 

 

To však není žádný problém pro Jaye Foremana, který je dokonce zazpíval v písničce. Mladík hekticky odříkává stanice při jízdě na eskalátorech, přímo na peroně, nebo před tabulí s vyznačenými trasami. Ke všemu tomuto umění se ještě samozřejmě zvládá doprovázet na kytaru.

I když hitovka Jaye Foremana asi nebude okupovat první místa hitparád, na YouTube nasbírala během tří dnů už čtyřicet tisíc zhlédnutí. Někteří uživatelé dokonce jeho počin hodnotí jako excelentní a úžasné dílo. Co na něj říkáte vy?