Roztleskávačky z Arizony

Roztleskávačky z Arizony Zdroj: Todd Antony

Roztleskávačky z Arizony
Roztleskávačky z Arizony
Roztleskávačky z Arizony
Roztleskávačky z Arizony
5
Fotogalerie

Pružné babči: Co říkáte na postarší roztleskávačky z „města seniorů“?

Jejich těla už nejsou zrovna nejpevnější a místo platinové blond barvy mají ve vlasech stříbro. Přesto, že je roztleskávačkám z městečka Sun City v Arizoně přes pětapadesát let, stále dokážou vyšvihnout nožky výš než leckterá dvacítka. Navíc je o děvčata takový zájem, že mají i padesát představení za rok. Bylo by pro vás jejich vystoupení pastvou pro oči?

V době, kdy matky nechávají „péct“ své pětileté dcery v soláriu a dělají z nich oživlé panenky, se našlo místo i pro trošku vyzrálejší krásu. V Arizoně je totiž tým roztleskávaček, který je plný žen nad padesát pět let. Skupina vznikla v městečku Sun City v roce 1979 a dodnes je o členství v ní obrovský zájem.

Čiperné dámy povzbuzují softballový tým Sun City a mají ročně kolem padesáti vystoupení po celé Arizoně. Elánu těchto žen si všiml i fotograf Todd Antony, jenž se rozhodl vytvořit snímky seniorek v přiléhavých uniformách právě s třásněmi v ruce. Z fotografií, na kterých ve flitrových oblečcích zvedají nohy a hrdě pózují, srší energie a elán. A i přesto, že arizonské roztleskávačky už nejsou zrovna kuřátka, jejich snímky rozhodně nevypadají nijak trapně ani nevkusně.

Na svém blogu pak Anthony uvedl, že po tom, co se mnoho mladičkých dívek snaží být dospělými až příliš rychle, bylo krásné vidět dámy, které se touto cestou naopak pokouší udržovat o nějaký ten rok mladší. Také dodal, že to byla naprosto geniální parta žen.

Městečko Sun City, ve kterém žije sedmatřicet tisíc důchodců a je označováno jako ráj seniorů, se může krom roztleskávaček pyšnit také rekordní stovkou obyvatel, jimž je nad sto let.