Kanaďan skáče z mostu na vozíku.

Kanaďan skáče z mostu na vozíku. Zdroj: YouTube.com

Odvaha, nebo šílenství? Ochrnutý muž skáče z útesů na invalidním vozíku

Je ochrnutý, přesto se vrhá dolů z budov nebo mostů, které jsou stovky metrů vysoké. I když Lonnie Bissonnette skončil po jednom svém letu na invalidním vozíku, své vášně se nikdy vzdát nehodlá.  Podívejte se na video muže, jehož odvaha hraničí s šílenstvím.

Když se vám stane úraz, po kterém skončíte ochrnutí, není lehké překonat počáteční deprese. Často je také prakticky nemožné navázat tam, kde jste byli před nehodou. Pro někoho je nejobtížnější najít motivaci k novému začátku, pro jiného zase překonat strach z toho, čím byla jeho nehoda způsobena.

S tím ale rozhodně neměl problém Lonnie Bissonnette. Otec dvou dětí, který skončil na vozíku po tom, co se mu stala osudnou jeho vášeň pro BASE jumping, se totiž věnuje svému extrémnímu koníčku dál. Skákání z vysokých budov, mostů nebo třeba útesů, ve kterém vás chvíli před dopadem na zem zbrzdí padák, je už samo o sobě hazardováním se životem. Osmačtyřicetiletý Kanaďan si ale nezaměnitelný pocit volného pádu užívá i se svým tělesným postižením.

 

 

Když se mu v roce 2004, při skoku ze 150 metrů vysokého mostu, zamotala noha do padáku a on si zlomil páteř, všichni z jeho okolí si mysleli, že s BASE jumpingem je konec. Lonnie Bissonnette ale i přesto, že nemůže chodit ani používat levou paži, nedokáže vymazat z hlavy to, co bylo řadu let jeho útěkem z reality všedních dnů. „Je to pocit, který mi nemůže nahradit vůbec nic. Znám všechna rizika, ale dlužím to sám sobě,“ řekl Bissonnette pro metro.co.uk.

Muž, který nikdy nepřemýšlel, že by na tento koníček zanevřel, se tak vrhá z útesů i mostů na svém invalidním vozíku. Na něm má za sebou už 150 seskoků. Mezi ně patří například ten ze 453 metrů vysoké věže v Kuala Lumpur nebo 350 vysokého mostu v Číně.