Růžový tank

Růžový tank Zdroj: Profimedia.cz

OBJEV REFLEXU: Homosexuální hnutí přivezl do Prahy Tank č. 23

Zatímco se americké velvyslanectví v Praze chlubí pokrokovým přístupem k homosexualitě osvícením jejich zahradní kůlny duhovými barvami, odhalil Reflex zcela nová fakta o historii homosexuální orientace u nás. Ta totiž do Česka nepřišla ze západu, jak se všichni odpůrci kapitalismu domnívají, nýbrž z východního Ruska.

Kdysi dávno, psal se tehdy snad rok 1945, nás ze spárů nacistů slavně osvobodili naši bratři Rusové. Slavilo se několik dní a vodka tehdy tekla proudem. Když se snědlo všechno jídlo, vypil se všechen alkohol a došly všechny povolné ženy, uchýlili se ruští vojáci k rychlému ústupu. Při odchodu z Prahy tu ale zapomněli posádku tanku 23, která v tu chvíli ještě hodovala v pivnici u Fleků.

Posádka byla ze zrady svých bratrů tak rozhořčená, že se rozhodla pomstít a svůj tank přetřela na růžovou barvu, která byla v té době (a ještě dalších 45 let po té) nedostatkovým zbožím, a tudíž působila opravdu rebelsky.

Když Tank 23 ruští vojáci malovali na růžovo, oslavně volali: Gay, gay, gay! ( rozumněj hej, hej, hej) a tradičně se všichni třikrát políbili. Tehdy ale rusky ještě nikdo neuměl, a tank se tak stal omylem symbolem čtyřprocentní menšiny.

Po pádu komunismu byl díky rozšířené protiruské náladě přetřen zpět na původní negay barvu. O několik měsíců později se ale hrdinská parta rebelujících poslanců v noci proplížila kolem stráží a tank znovu přetřela na barvu růžovou. Od té doby je Praha oficiálně považovaná za hlavní město gayů a lesbiček. V některých pokročilých průvodcích po Evropě ji dokonce naleznete pod názvem Pragay.