Freddie Mercury, Adolf Hitler

Freddie Mercury, Adolf Hitler Zdroj: imgur.com

Frank Zappa
Elvis Presley
Bob Marley
Benazir Bhutová
Anna Franková
35
Fotogalerie

Poslední fotky slavných lidí před smrtí: Jak vypadali Freddie Mercury, Albert Einstein a Adolf Hitler naposledy zvěčněni naživu

Co když je vaše nejaktuálnější fotka v mobilu tou poslední, která za vašeho života vznikla? Je to trochu morbidní představa, ale když se podíváte do galerie slavných zesnulých, ve většině případů také nikdo netušil, že onu slavnou osobnost fotí naposled živou.

Když zemře slavná osobnost, většinou se objeví nějaká ikonická fotografie, kterou pak novináři ilustrují články o oné osobnosti. Jako například slavná fotka s větrákem a Marilyn Monroe.

Pak jsou fotografie, které samy o sobě často vypadají jako běžné momentky ze života celebrity. Jenže ty fotografie jsou něčím zvláštní – jsou to totiž poslední známé fotografie oné slavné osobnosti před její smrtí. Buď jsou to paparazzi fotky pořízené v době, kdy nikdo ještě netušil, že za pár okamžiků bude objekt focení po smrti, nebo jsou to ateliérové fotky pořízené pár hodin před smrtí, anebo, jako v případě Roberta F. Kennedyho, fotky těsně poté, co se něco stalo.

 

Některé z nich obletěly svět – například ta, kde se John Lennon podepisuje na kartičku Marku Chapmanovi, svému vrahovi, který jej o pár hodin později zastřelil. Nebo třeba ta, kde se John F. Kennedy s manželkou usmívají na davy svých příznivců, pár vteřin předtím, než Johnovi kulka atentátníka prostřelila hruď. Jiné ale tak známé nejsou – například Adolf Hitler schovávající se v kabátu nebo třeba Elvis Presley mávající z auta. Více v galerii.