překvapený muž

překvapený muž Zdroj: profimedia.cz

STEVE FISHER: Obyvatel Prahy si s hrůzou uvědomil, že už se tři dny nenaštval na prezidenta Zemana

Steve Fisher, Američan v Praze, a jeho příspěvek k povodním a další zajímavý postřeh o České republice.

 

PRAHA – Záplavy v České republice způsobily místním občanům mnoho potíží, například ve veřejné dopravě nebo přístupu k veřejným službám. Minimálně u jednoho Pražana zavinila povodňová katastrofa navíc to, že na chvíli přestal myslet na to, jak ho strašně štve politika.

 

V úterý, po třech dnech nonstop sledování televizních zpráv o velké vodě a neustálém rozebírání situace s rodinou a přáteli, si Zdeněk Navrátil, dvaašedesátiletý muž z Žižkova, s překvapením uvědomil, že už 72 hodin nebyl naštvaný na prezidenta Miloše Zemana.

 

“Je to tak zvláštní,” popsal pan Navrátil. “Bylo to, jako kdybych na to úplně zapomněl. Protože jsem se plně soustředil na povodně a na to, jak všichni nadávají na počasí, úplně se mi z hlavy vykouřilo, že náš prezident je idiot. Potom, najednou, se objevil v televizi, kde měl nějaký proslov o povodních, během čehož se zhluboka nadechoval mezi větami a dokonce se snad i trochu usmíval, jako kdyby na přírodní katastrofě bylo něco úžasného.”

 

“Jo, povodeň je strašná,” poznamenal pan Navrátil, “ale zároveň, ve skutečnosti jsem se takhle málo naštvaný na naši zemi už dlouho necítil, alespoň na pár dní. Bohužel, vypadá to, že déšť už pomalu ustává.”

 

“Sakra,” dodal.