Česká pošta

Česká pošta Zdroj: Profimedia

Drama na České poště

Měl bych pro management České pošty zlepšovací návrh - na každé z poboček pronajmout jednu přepážku Vietnamcům a nechat je tam prodávat všechno možný. Za 49,- korun kus.

 

Zašel jsem včera omylem na poštu. Chudák paní za přepážkou mi nabízela životní pojištění, pak nějaký losy. Já vím, ona za to nemůže, mají to nařízený a jsou hodnocený podle tabulek a taky podle toho, co prodají. Nakonec jsem si ze soucitu, aby aspoň něco utržila, koupil takový to vejce, co ho dáš do vody a vylíhne se z něj brontosaurus. Teď jen s napětím očekávám, kdy mi na poště začnou říkat o dvacku na pivo nebo o padesát korun na vlak do Olomouce. Návštěva pošty bude brzo nebezpečnější než projít Hlavním nádražím.

 

Jasně, všechno chápu. Po ztrátě exkluzivity na balíky i listovní zásilky se Česká pošta snaží zoufale dostat do černých čísel. V malých obcích se zjistí, že pošta vlastně vůbec není potřeba , že dopisy může přijímat i odesílat třeba místní hospodský. V Americe to tak už funguje. Takže pošty zrušíme - a koho zajímá, že tím zmizí jedno z míst, kde se lidi potkávali.

 

Další už mizí - jsou to čekárny u ordinací. Poplatek za návštěvu lékaře měl zamezit tomu, aby se tam babky chodily vykecávat. I doktoři musí vydělávat a netrávit čas řečmi. Taky zmizely malý obchody na vesnicích.

 

České dráhy se ovšem mají stát ziskovým podnikem. V časech Josefa Švejka, když byl někdo pitomej, tak ho vzali aspoň k dráze. Teď ho nevezmou nikam. Může sedět doma, koukat se na televizi a volit Okamuru.

 

Zrušme průvodčí s plácačkama. Zrušme všechno, co nevydělává peníze. Zrušme televizní hlasatelky, zrušme všechno co zdržuje! Už od mládí je třeba všem vštěpovat, že hlavním smyslem života je vydělávat peníze. Každý děcko by mělo mít účet a na něm by se hromadily dluhy. Nejdřív za základní školu - je to přeci investice do života. Potom za střední, za očkování, za školního doktora. Jo holenku, život nedává nic zadarmo. Život je tvrdej.

 

Jednou mi z toho všeho cvakne v hlavě. Vezmu kamarádku a vyrazíme na poštu. Ona vytáhne bouchačku a zakřičí: "Teď budete všichni hodný jako malý skřítci!". Já seberu ty dinosauří vejce, střelíme je v nějakým nonstopu a opijeme se. Pak nás policie zastřelí na dálnici - bude to velmi spektakulární scéna, shoří hodně aut, televize to bude snímat z vrtulníku a bude k tomu hrát dramatická hudba v šestnáctkovejch smyčcích. Nakonec ta holka řekne něco podstatnýho - něco o tom že nás k tomu dohnal zkurvenej svět. Pak zavře oči. V kaluži krve se vylíhne z jednoho vejce dinosaurus. Pak už jen titulky.

 

Vlastně ne. Ještě tam bude sponzorskej vzkaz Českejch drah. Jezděte vlakem, když je dálnice zablokovaná.