bezdomovec

bezdomovec Zdroj: youtube.com

Odhoďte flašku a oblečte sako: 5 rad, jak být úspěšným žebrákem

Nemůžete sehnat přívýdělek a nutně potřebujete nějaký ten zlaťák? Začněte žebrat. Když si vyberete lukrativní flek, můžete si vyloudit klidně i tři tisíce korun za den. Tady je pár užitečných rad, které vám pomůžou stát se žebráckou hvězdou.

 

 

Prodají pár ušmudlaných plyšáků na podporu neexistujícího dětského domova, v doprovodu harmoniky zahulákají nějakou tu lidovku, nebo se prostě jen tváří zbědovaně. Přesto si „žebrácká šlechta“ z centra Prahy vydělá klidně i tři tisíce korun za den. Kdyby všechny drobáky, které jim japonští turisté nahází do klobouku, hned nezkapalnili, mohli by být během pár měsíců slušně v balíku. Jelikož ale mají muži ulice na konci dne víc promile v krvi než peněz po kapsách, je to pro ně začarovaný kruh. Pro ty z vás, kteří by si chtěli takovou brigádku vyzkoušet, přinášíme pár mouder, jak zdolat opravdu tvrdou konkurenci. V našem hlavním městě je totiž žebráků jako ruských matrjošek v obchodu s českými suvenýry.

 

1. Slušně se oblékněte a upravte

Zapomeňte na smradlavé šaty z pytloviny, plnovous nebo špinavé ruce. Nahoďte sáčko a lakýrky. Když si John T. Malloy vzal šortky a chtěl peníze na cestu domů, tak dal dohromady sedm dolarů. Když měl kravatu, tak si vydělal dolarů šestadvacet. Žebrák elegán je vize budoucnosti.

 

2. Stoupněte si před pekařsví

Studie dokazují, že právě takovéhle prostředí posiluje štědrost. Zaměřte se hlavně na muže, jelikož oproti ženám dávajá více peněz v poměru 4:1.

 

3. Metoda přesné částky

Výzkum ukázal, že žebrat o učitou částku peněz – například 37 centů, je často mnohem účinější, než prosit o čtvrťák. Lidé totiž předpokládají, že máte nějaký cíl a přesnou představu, na co konkrétního peníze potřebujete.

 


4. Schovejte láhev od alkoholu

Pokud je vám zima a nutně potřebujete udržovat tělesnou teplotu nějakým alkoholickým mokem, vezměte si placatku a pijte tajně. Žebráci, kteří vypadají opile a pod vlivem halucinogenů, dostávají mnohem méně peněz.

 

5. Nápis na ceduli

Nejdůležitějším bodem je cedule, kterou budete mít vedle sebe. Marketingový průzkum doporučil žebrákům změnit nápis „Pomozte jsem bezdomovec“ na „Když dáte někomu peníze, příště je dejte také mně“. Úspěch slaví také „ Mám rád všechny peníze, ale ty vaše nejvíc“ a jestli jste žena, rozhodně zabodujete s cedulí „Příliš ošklivá na prostituci, příliš hloupá na zlodějku“.