nerd

nerd Zdroj: youtube.com

Brněnská VUT láká mladé lidi ke studiu hudebním klipem

Kluk s brýlovými skly velkými jak popelníky zpívá o tom, jak se ze šikanovaného outsidera stal bohatým ředitelem. Přesně tak vypadá video propagující brněnské Vysoké učení technické, které se snaží ulovit nové studenty.

 

Nenápadný mladík, ze kterého čiší šprťáctví na sto honů, za zvuku kláves z iPadu vypráví svůj životní příběh. Zpívá o tom, jak se už od malička šťoural v drátech, nechtěl si hrát se spolužáky a dostával nabančeno kvůli svým botám, které rozhodně nebyly podle poslední módy. Díky vysoké škole, která mu dala možnost rozvíjet svou „úchylku“ pro vědu a techniku se ale vypracoval až na ředitele s peněženkou napěchovanou bankovkami, nadupanou károu a vysněnou pihatou holkou po boku.

 

 

Tímto hudebním počinem se snaží brněnská univerzita Vysokého učení technického nalákat nové uchazeče o studium. Klip se natáčel v prostorách univerzity a zahráli si v něm i někteří profesoři a děkani. Video se okamžitě stalo hitem a během jediného dne nasbíralo přes osmapadesát tisíc zhlédnutí na YouTube. Tvůrci se z části  inspirovali také zpívajícími vědci z písně The PCR song.