Pořiďte si ty nejlepší bezdrátové reproduktory

Pořiďte si ty nejlepší bezdrátové reproduktory Zdroj: Unsplash

Pořiďte si ty nejlepší bezdrátové reproduktory

Vánoce klepou pomalu ale jistě na dveře, nastane čas setkávání se s blízkými nad krásně prostřenou tabulí, k tomu budou hrát vánoční koledy. No jo, ale jak je přiblížit k uším všech zúčastněných? No přeci díky výkonnému reproduktoru. Co třeba toho bezdrátového?

Přenosný reproduktor s sebou můžete vzít všude

Už jste taky určitě šli jen tak po ulici, když někde kolem vás najednou začala hrát hudba. Možná jste přemýšleli, odkud ji slyšíte, protože kolem vás byli jen lidé a jako hudba odněkud z domu to rozhodně nevypadalo. Zvuk byl krásně čistý, jako když sami stojíte u reproduktoru.

Pak jste si všimli malé krabičky, kterou nesl někdo v ruce. Hudba zněla z ní. Ano, šlo o malý přenosný reproduktor, který je stále oblíbenější, hlavně mezi mladými lidmi. Ti ho ukryjí do batohu, vezmou do ruky a vyrazí do ulic.

Jak vybrat ten pravý přenosný reproduktor?

Bezdrátové reproduktory jsou přenosné, takže nejste vázáni délkou kabelu, na druhou stranu je třeba počítat s tím, že nebudou zapojené do zásuvky, takže se může stát, že se vybijí. Jak vybrat ty pravé, abyste si hudby užívali dle libosti?

Tip číslo jedna: Kde plánujete reproduktor používat?

Začít vybírat podle vzhledu není nejlepší řešení. Ano, design je důležitý, hlavně když reproduktor umístíte třeba do obývacího pokoje, ale neměl by být rozhodující. Když se rozhodnete pro výběr bezdrátového reproduktoru, začněte tím, že si rozmyslíte, kde ho budete používat.

  • Vyrážíte často s přáteli ven a budete chtít brát reproduktor s sebou? Pak jsou pro vás důležité hlavně rozměry a hmotnost. Kdo by se vláčel s velkou a těžkou krabicí, kterou skoro ani neunese? Dejte přednost reproduktorům vhodným na cesty.
  • Nebudete reproduktor nikam nosit, chcete si ho užívat pěkně doma? Pak vás rozměry ani hmotnost nemusí tolik trápit. A to je fajn, protože větší reproduktory vás odmění lepším a o trochu hlasitějším zvukem.
  • Pořádáte pro sebe a své známe večírky? Popřemýšlejte o pořízení party reproduktoru, který ozvučí i místnost plnou lidí.

Pořiďte si ty nejlepší bezdrátové reproduktoryPořiďte si ty nejlepší bezdrátové reproduktory | Unsplash

Tip číslo dva: Zvažte možnosti připojení

Standardem je u bezdrátových reproduktorů Bluetooth připojení s dosahem cca 10 metrů, díky kterému je snadno propojíte s televizí nebo telefonem. Kromě toho se ale může hodit i podpora NFC, abyste spolu zařízení spárovali pouhým přiblížením, nebo WiFi.

Tip číslo tři: Baterie nebo zásuvka?

Bezdrátový reproduktor si pořizujete proto, abyste nebyli závislí na délce kabelu a neměli doma několik prodlužováků, o které zbytečně zakopáváte. Klasické reproduktory se bez kabelu neobejdou, ty bezdrátové ale mívají integrovanou dobíjecí baterii, která by měla mít výdrž zhruba 8-15 hodin.

Kromě toho se na trhu najdou i takové reproduktory, které v sobě kombinují bateriové a síťové nabíjení, abyste nikdy nebyly bez hudby.

Tip číslo čtyři: Na kvalitě zvuku záleží

Možná vás to překvapí, ale i přenosné reproduktory umí vypustit skutečně kvalitní zvuk a hrát i několik hodin v kuse. Přesto kvalitu zvuku nepodceňujte a pohlídejte si, aby zvuk byl čistý, živý a vyvážený.